Ето как да разберете дали бакпулверът е развален


Ето как да разберете дали бакпулверът е развален
Снимка: iStock

Няма домакинство без бакпулвер - той определено е сред основните съставки, които стоят "дежурни" в кухненския шкаф, особено ако обичате да се вихрите с различни печива. Но в случай, че печете само, когато „ви дойде музата”, може да се изненадате неприятно следващия път, когато кексът ви не бухне. Възможно е вашият бакпулвер да е загубил квасната си сила и вие няма как да знаете.

Вижте още: Най-бързата и апетитна рецепта за руло "Стефани"

Независимо от това, което пакетът посочва като срок на годност (при отворена опаковка така или иначе не важи), един прост тест може да ви помогне да определите дали бакпулверът все още е в състояние да повдигне вашите сладкиши, бисквити, палачинки и кифли.

Прахът се активира, когато е изложен на влагата в тесто и още веднъж от топлината на фурната. Да, на практика бакпулверът е с „двойно действие”. Как да разберете? Пуснете една чаена лъжичка в малка купа с гореща вода. Веднага трябва да се появи завидно количество мехурчета. Ако не, бакпулверът е изтекъл и трябва да го хвърлите.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама