Ето как тялото ни издава причината на напълняването


Ето как тялото ни издава причината на напълняването
Снимка: iStock/Guliver

Може би всеки от нас си прави равносметка след празниците особено когато става въпрос за качени килограми.

А знаете ли, че мястото, където сте наддали най-много издава най-вероятната причина за напълняването.

Ето как:

Коремът се уголемява бързо при прекомерната консумация на алкохол и опасността от „бирено коремче“ изчезва при неговото намаляване до спиране и при мъжете, и при жените. Освен това ще си възвърнете и доброто здраве.

Горната част на тялото се омазнява при системно преяждане и липса на движение. За да избегнете това, внимавайте какво консумирате! Намалете приема на преработени храни и рафинирана захар. Движението е от голяма помощ и най-подходящи са бягане, разходки и плуване.

Задни части и бедра са слабата част на жените и обикновено това се дължи на хормонален дисбаланс. Опитайте се да избягвате продължително седене, както и по възможност никотина и алкохола.

Ханшът поема ударите на тревожността, депресията и стресът, защото много хора ги компенсират именно с ядене на прекалено много сладки неща или други нездравословни лакомства. Медитацията и зеленият чай помага за успокояване на нервите и изгаряне на мазнините.

Долната част на краката (прасци и глезени) са онази част, в която може да надебелеете по наследствени причини, при бременност, или поради разширени вени. Слизането и качването на стълби успешно помага, а и е добре да избягвате соленото.

Лице (бузи, двойна брадичка) говори за задържане на вода или генетична обремененост. В този случай много помага йогата за лице.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама