Ето какъв човек сте, ако се събуждате през нощта


Ето какъв човек сте, ако се събуждате през нощта
Снимка: iStock/Guliver

Сигурно ви се е случвало да се събуждате през нощта и след това да не можете да заспите отново. Традиционната китайска медицина казва, че причините, заради които човек се събужда през нощта, рядко са „лош или неспокоен сън”, а говорят за нещо по-дълбоко.

Сънят е високо ценен и е от основно значение за нашето физиологично благополучие в китайската медицина. Една теория, използвана от лекарите, за да обяснят цикъла на сън, е „шен”, която описва мисълта, състоянието на съзнанието и умствените функции. Според нея голямо значение има часът, в който се събуждате посред нощ. Ето какво казва той за вас.

Между 23:00 и 1:00 часа: Изпитвате емоционално разочарование

Традиционната китайска медицина приписва този период от време на жлъчния мехур, който е част от това, което контролира нашите емоции, нашата страст към живота, действието и увереността.

Когато жлъчният мехур е балансиран, ние се чувстваме щастливи и доволни. Но ако изпитвате липса на страст, проблеми с вземането на решения или плахост, жлъчният ви мехур не е в синхрон.

Между 1 и 3 сутринта: Ядосани сте

Гадната ви колежка злорадстваше ли за новото си повишение? Някой засече ли ви, докато шофирахте за работа тази сутрин? Да, ядосани сте.

Гневът е свързан с черния дроб. Когато имате чувство на негодувание, което остава неизразено, то се натрупва с течение на времето в черния дроб. За да преодолеете това, е важно да разпознаете нуждата си от изразяване на емоции. Когато пускате чувствата си навън, имате способността да укрепите взаимоотношенията, както и да освободите негативните енергии.

Задържането на гняв, ярост или обида води до постоянен емоционален товар, който ще се появява отново през нощта.

Между 3 и 5 сутринта: Вселената се опитва да ви каже нещо

Това е времето, когато белите дробове са най-активни. В традиционната китайска медицина белите дробове са отговорни за движението на енергия през цялото тяло, както и за осигуряване на имунна защита. Известно е също, че те сигнализират за състояния на депресия и скръб.

Ако преминавате през труден период в живота си и изглежда не можете да преодолеете хватката, която тя има върху вас, Вселената се опитва да ви даде насока. Когато се събудите в този диапазон, отделете малко време, за да се отпуснете, да дишате дълбоко и да се свържете на по-дълбоко ниво със себе си.

Между 5 и 7 сутринта: Имате емоционални блокажи

Когато се събуждате през нощта по това време, червата ви са свръхактивни. Ако имате проблеми с отварянето към други хора или пък не можете да пуснете старото, вероятно имате дисбаланс в дебелото черво. Време е да поработите върху себе си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама
Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама