Ето кои са НАЙ-романтичните градове в Европа


Ето кои са НАЙ-романтичните градове в Европа
Снимка: iStock/Guliver

Наближава един от най-прекрасните празници в годината, Свети Валентин. По този повод решихме да ви отведем на пътешествие до най-романтичните места в Европа.

1. Приказна Венеция

Романтична разходка с гондола из каналите на Венеция, опознаване и изгубване сред тесните улички на историческия град, романтична вечеря с красива гледка – все прекрасни идеи за един незабравим 14-ти февруари.

Изследвайте зашеметяващата площад "Сан Марко" и вечеряйте на свещи с гурме италианска кухня. Заради романтичната атмосфера на това уникално културно убежище, месец февруари е най-подходящото време от годината за посещение на Венеция.

2. Париж -  градът на любовта 

Всички знаем, че Париж е най-романтичният град в Европа. Колкото и красив да е през деня, той наистина е вълшебен след залез слънце, когато забележителностите са осветени. Можете да карате кънки под светлините на емблематичната Айфелова кула - колко романтично е това!

Може да се порадвате на различни забележителности на закрито, а защо не посетите легендарната стена на любовта в Монмартър, където има любовни послания на над 250 езика? Резервирайте маса в зашеметяващ ресторант. След това се насладете на перфектната романтична вечер с кратка разходка из оживения булевард "Шанз-Елизе".

3. Царствена Виена

Виена е прекрасна дестинация за романтично бягство за празника на любовта и виното. Със своята история, пищно величие и красиви дворци, прекрасна кухня, австрийската столица предлага невероятно преживяване, което ще запомните завинаги.

4. Рим - Вечният град

Над 2000 години история и някои от най-известните забележителности в света са гаранция за незабравимо приключения във Вечния град за Свети Валентин. Погледнете на Рим от романтичната му страна. Отседнете в красив хотел и се насладете на следобеден чай в европейски стил. Посетете Ватиканските музеи - прекрасно място за прекарване на един ден. Разгледайте бароковия квартал, разходете се из калдъръмените улички на Трастевере и не забравяйте да хвърлите монети във фонтана "Треви", за да осигурите завръщането си!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама