Ето колко често трябва да къпете вашите кучета и котки


Ето колко често трябва да къпете вашите кучета и котки
Снимка: iStock

Всеки домашен любимец може да даде достатъчно любов и благодарност, ако собственикът направи същото за него. Необходимо е да го храните правилно, да се грижите за здравето му, но хигиената му също не е на последно място.

Вижте още: Стъпка по стъпка: Как правилно да мерите брашно

Колко често трябва да се къпят кучетата и котките?

За кучетата няма по-голям враг от сешоара, а котките не обичат големи промени във външния си вид, но всичко това може да се избегне, ако ги приучите още докато са малки.

Грижата за кожата и козината е изключително важна за кучетата и котките, но не бива да прекалявате. Що се отнася до шампоаните, трябва да внимавате за какъв домашен любимец са предназначени. Не използвайте едни и същи продукти за котки и кучета.

Необходимостта от почистване на козината на котките зависи от различни фактори. Трябва да се къпят по-често, ако излизат навън, имат по-дълга козина или здравословни проблеми. Но общото правило е котката да се къпе възможно най-рядко.

Използването на шампоани също се препоръчва възможно най-рядко, а понякога е достатъчно козината на котката да се изплакне с чиста вода. Трябва да се помни, че котките сами се грижат за хигиената си, така че къпането е само помощ.

Същото е и при кучетата, препоръчително е да намалите къпането с шампоани и да го ограничите до възможно най-рядко. Кучето трябва да се мие с шампоан веднъж на две седмици, но не по-рядко от веднъж на три месеца.

Вижте още: Магнитни бури през март 2024: Кога ще бъдат най-мощни

Шампоаните се избират в зависимост от дължината и качеството на козината, както и чувствителността на кожата. Важно е да избягвате използването на човешки или бебешки шампоани, тъй като те могат да изсушат кожата на вашия домашен любимец. 

Домашните любимци с по-дълга козина трябва винаги да се сресват след къпане. В допълнение към премахването на старите косми, четкането стимулира кръвообращението на кожата и помага да се открие дали кучето има външни паразити.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама