Магнитни бури през март 2024: Кога ще бъдат най-мощни


Магнитни бури през март 2024: Кога ще бъдат най-мощни
Снимка: iStock

През месец март 2024 г. се очакват 10 дни с магнитни бури, съобщи УНИАН. 

Магнитни бури през март 2024

Първата от тях ще се случи в дните 3 и 4 март, но няма да бъде с голяма мощност. По-силна магнитна буря се очаква на 9-10 март 2024 г. Другият опасен период е от 15 до 16 март 2024 г. Последната магнитна буря за месеца е прогнозирана за датите 26,27 и 28 март 2024 г. В първия ден геомагнитната активност няма да е толкова силна, но в следващите дни ще се повиши.

Как ни влияят магнитните бури

Влиянието на магнитните бури бива сравнявано с ефекта от силно физическо натоварване, което се отразява сравнително добре от здравите хора, но не се понася толкова лесно на хората, страдащи от здравословни проблеми.

Магнитните бури могат да предизвикат учестено сърцебиене, промени в кръвното налягане, хипертонични кризи, аритмия, тахикардия, екстрасистоли, инсулти, риск от инфаркт. Причината е в настъпващите смущения в провеждането на електрическите импулси към сърцето.

Магнитните бури нарушават не само кръвообръщението, но и мозъчното оросяване, тъй като концентрацията на кислород във въздуха рязко спада и настъпва т.нар. кислороден глад, откъдето възникват едни от най-често срещаните симптоми, резултат от слънчевите изригвания - промяна на настроението, умора, главоболие, световъртеж, замаяност, загуба на равновесие, припадъци. Възможно е да изпаднете в стресово състояние, тревога, депресия, да ви се плаче без видима причина, самочувствието ви може драстично да спадне, да сте изнервени, агресивни и предразположени към конфликти с околните.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама