Фондацията за борба със СПИН на Елтън Джон пуска лимитиран буркан мармайт (СНИМКА)


Фондацията за борба със СПИН на Елтън Джон пуска лимитиран буркан мармайт (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

Мармайт е лепкава, тъмнокафява паста с отличителен, солен, вкус и опияняващ аромат, характерна за Великобритания. В Австралия и Нова Зеландия пък го нариат веджемайт. Фондацията за борба със СПИН на Елтън Джон обедини усилия с бранда "Мармайт", за да пусне на пазара лимитирана серия от продукта, с която да отбележи 50-годишнината от класическия албум Goodbye Yellow Brick Road на британския певец.

Етикетът на буркана е вдъхновен от обложката на албума от 1973 г., на която се вижда как изпълнителят стъпва на жълт тухлен път, облечен с розово яке тип бомбър, бродирано с името му.

Пускането на пазара на специалния буркан бележи началото на ново 3-годишно партньорство, в рамките на което брандът ще дари 1 милион долара в подкрепа на дейността на благотворителната организация на Елтън Джон в Обединеното кралство.

Основана от певеца през 1992 г., фондацията финансира партньори на първа линия, борещи се за предотвратяване на ХИВ инфекции, справяне със стигмата и осигуряване на грижи за уязвимите общности.

Ан Аслет, главен изпълнителен директор на организацията за борба със СПИН на Елтън Джон каза. "Това, което започна като уникален буркан от лимитирана серия през 2022 г., се превърна в невероятно тригодишно партньорство между "Мармайт" и фондацията".

"Този продукт е не само почит към артистичните постижения на Елтън, но също така ще помогне да се повиши така необходимата осведоменост за нашата текуща мисия да сложим край на СПИН", допълва Аслет.

"В световен мащаб всяка минута трима нови души биват диагностицирани с ХИВ, а над девет милиона души в момента нямат достъп до лечението, което може да спаси живота им".

"С щедрата подкрепа на "Мармайт" можем да продължим работата си, за да осигурим на хората, изложени на най-голям риск от ХИВ/СПИН, лечението, грижите и подкрепата, от които отчаяно се нуждаят".

"Чрез партньорството си ние също така работим заедно, за да разпространим любовта и състраданието, необходими за преодоляване на стигмата, която стои на пътя към премахването на СПИН за всички", казва още Ан Аслет.

Миналата година Елтън Джон обедини усилия с "Мармайт", за да пусне специален продукт, вдъхновен от Rocket Man, който се оказа популярен сред феновете.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама