Годежен пръстен и венчална халка: Знаци и суеверия


Годежен пръстен и венчална халка: Знаци и суеверия
Снимка: qimono / Pixabay

Пръстените са не само бижута, но и мощни талисмани. Това на кой пръст се носят показва в коя област на живота ще имате късмет.

Историята на годежния пръстен се прокрадва през вековете с различни значения и начини на носене. Интересно е, че в различни култури, любовта между двама влюбени се засвидетелства чрез пръстен.

Годежният пръстен се носи на лявата ръка от католиците, а на дясната – от източноправославните. Но не е важно на коя ръка ще носим такъв пръстен, а какво е неговото лично значение за нас. Символиката се крие в самото бижу и чувствата, вложени в него, а не в ръката, на която го носим. Носете го на която ръка ви е удобно, стига да е на безименния пръст.

Пръстенът на безимения пръст е силен амулет, който предпазва семейството, носи любов и хармония.

Тези, които поставят пръстен на безимения пръст преди брака, изпитват проблеми в личния си живот – предателството от партньора, липсата на перспективи. Това не се отнася за тези, които носят годежен пръстен.

Тези, които търсят партньор за сериозна връзка, не трябва да слагат пръстен на безимения пръст, защото това ще им попречи да срещнат любимия човек.

Счита се, че ако украсиш безимения си пръст преди брака, може да станеш егоист и дори да загубиш приятелите си.

Бижу на безименния пръст показва сериозна връзка, така че даряването на пръстен, просто така, не се препоръчва.

Пръстенът, подарен от любим човек с предложение на ръката и сърцето, служи като защита срещу всяко зло.

Годежният пръстен и венчалната халка трябва да се носят без сваляне и не е позволено да се пробват от други хора, за да не ти отмъкнат щастието.

Смята се, че гравираните халки или тези с камъни усложняват семейния живот на младоженците. Нашите предци са вярвали, че простите, гладки халки символизират щастлива връзка.
Ако съпрузите се разделят, желателно е да си върнат брачните пръстени и по този начин да дадат свобода на себе си и партньора си за нови отношения. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама