Груби грешки при приготвяне на пържени картофи


Груби грешки при приготвяне на пържени картофи
Снимка: iStock/Guliver

Кой не обича пържени картофи? Те са любима храна както на малки, така и на големи. Въпреки че изглеждат като много лесно ястие, при приготвянето на пържени картофи има някои тънкости. Ако не ги изпълните, любимата ви храна няма да е толкова вкусна.

1. Режете картофите в различни размери

Не казваме, че трябва да са с перфектна форма и големина, но ако нарежем картофите с различни размери, ще им трябва и различно време за пържене, както отвътре, така и отвън. Препоръчително е да ги нарежете във формата на бастун с дебелина не повече от пет милиметра.

2. Не ги оставяте да киснат във вода

Картофите съдържат нишесте и за да го премахнем, трябва да ги накиснем, след като сме ги нарязали, поне за половин час. По този начин те ще бъдат по-хрупкави и няма да залепнат при пържене. Имайте предвид, че след като ги накиснете, те трябва да се отцедят и изсушат добре.

3. Не ги подсушавате добре

Излишната вода може да съсипе нашата чиния с пържени картофи, така че след като сте ги оставили във вода за известно време, след това трябва хубаво да се подсушат. Това е ключов момент в процеса и трябва да се направи прецизно.

4. Слагате малко мазнина

Маслото във фритюрника или в тигана трябва да покрива напълно картофите. Това означава, че ще трябва да използвате голямо количество олио, за да приготвите вкусни, хрупкави картофки.

5. Не ги посолявате в точния момент

Важно е да посолите картофите точно в момента, в който излязат от тигана, още топли, точно преди сервиране.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама