Хората с кафяви очи пият по-малко алкохол


Хората с кафяви очи пият по-малко алкохол
Снимка: iStock/Guliver

Жените с кафяви очи имат по-ниска търпимост на болка в сравнение с дамите със сини, пъстри или зелени очи. Поради тази причина те страдат повече по време на раждането. Това показа изследване на университета в Питсбърг (САЩ).

Според същото проучване светлооките жени са по-малко склонни към безпокойство и депресия - след раждането на децата те са по-малко склонни да се притесняват и изнервят, а също така имат и по-малко пристъпи на паник атаки и негативни мисли.

Друга невероятна характеристика на хората с кафяви очи е, че те са с неколкократно по-бързо мислене - това е установено от изследователи от Университета в Единбург във Великобритания. В мащабен експеримент се оказало, че студентите с тъмни очи са по-добри при преминаване на тестове и изпълнение на задачи, които изискват бързо намиране на верни отговори. В същото време хората със светли очи са по-добри стратези - тяхното мислене отчита по-добре възможните последствия на моментните решения в бъдеще.

КАКВИ ОЧИ ИМА ВСЯКА ЗОДИЯ

Хората с кафяви очи по-рядко са склонни да развият алкохолна или наркотична зависимост. Според данни, публикувани от изследователския портал "ResearchGate", светлооките хора от двата пола пият много повече алкохол. Според учените хората със сини или зелени очи са по-малко чувствителни към въздействието на алкохола и за това се нуждаят от по-големи количества, за да се опиянят.

Същото изследване е доказало, че хората с кафяви очи са по-малко склонни да развият рак. Експертите заявяват, че колкото по-светли са очите ви, толкова по-чувствителни сте към въздействието на вредната ултравиолетова радиация.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама