Индийски подправки за привличане на любов и защита от зли сили


Индийски подправки за привличане на любов и защита от зли сили
Снимка: monicore / Pixabay

В Индия подправките се използват не само в аюрведическата медицина и в местната кухня, но и като магическо средство. Всяка подправка има своя определен символ и свое предназначение.

Шафран

Привлича любовта, сварен в мляко с малко бадеми, премахва горчивината от думите и мислите. С него трябва да се внимава, защото в голямо количество е отровен. Той символизира магията и смирението. Когато раджпутите отивали на последната си смъртоносна битка при защитата на техните крепости, те се обличали в дрехи с цвета на шафран. Такъв цвят са и дрехите на будистките монаси.

Канелата

Привлича приятелството и любовта. Според легендата, митичната птица феникс изгаря себе си, за да се прероди отново върху клада от канелени пръчки. Смята се за афродизиак, има силата да пречиства душата от греховете, служи като средство за получаване на сила, успех и достигане до духовно извисяване.

Канелата стимулира усещанията, успокоява нервите и сърдечния ритъм.

Чесън

За предпазване от зли сили, използва се за афродизиак, символизира силата, плодородието и се използва при ексзорсизъм.

Предпазва от ревност и от магии.

РИТУАЛ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЖЕЛАНИЕ

Черен пипер

За споделяне на истината. Вярва се, че ако зърна черен пипер се наредят под формата на полумесец под леглото, прогонват кошмарите. За предпазване от завръщане на злото и направата на магии, за прогонване на злото надалече и за отстраняването на враговете.

Кардамон

За сладки думи, привличане на любов, успех, за намиране на нов приятел, за събуждане на страстта. Кардамон, смесен с карамфил и разпръснат във въздуха, спомага за зараждането на състрадание и милосърдие.

Червени люти чушки

Защитават от злини, пречистват, даряват със сила, смелост, енергия. Лютите чушки защитават дома от зло и носят на неговите обитатели късмет и щастие. Те отблъскват нежеланите гости, пречистват от злото и греховете, но могат да причинят и вреда при черната магия.

Карамфил

Привлича късмета и богатството към дома, спира лошите слухове, поддържа приятелството. Вярва се, че ако двама души носят гердан от карамфил, те ще останат приятели завинаги.

Босилек

Укротява егото, стремежа към власт, отдалечава от злините и самотата, поражда скромността, верността, съдейства за поддържането на спомените, семейното щастие и прогонването на злото. В последната си битка с враговете, раджпутите слагали в устата си листо от босилек, за да ги помнят след тяхната смърт.

Чаят от босилек съдейства за създаването на привързаност, любов и запазва спомените за любимия човек.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама