Яжте това, за да възвърнете вкуса си след коронавирус


Яжте това, за да възвърнете вкуса си след коронавирус
Снимка: iStock/Guliver

За да се стимулира възстановяването на обонянието, изгубено по време на коронавирус, в ежедневното хранене трябва да се включат повече подправки и храната да бъде по-люта. Това препоръчва главният готвач Дмитрий Табаков пред 360tv.ru.

Той напомни, че изобилието от подправки няма да помогне, ако обонянието е напълно изгубено, но ако е започнало да се възвръща, би било добре да се ползват карамфил, кардамон, чили, канела и други подправки.

4 НЕЩА, КОИТО ДА ПРАВИТЕ СЛЕД ПРЕКАРАН COVID-19

Табаков е категоричен, че след прекарана инфекция трябва да се приготвят диетични ястия, а не да се посяга към бързите храни. Той обърна внимание, че много хора смятат диетичното хранене за безвкусно и прекалено просто, но в днешно време могат да се правят "чудеса с вкусовете".

Главният готвач предлага при приготвянето на ястия да се използват зеленчуци и кореноплодни като артишок, пащърнак, сладки картофи и други, които може да се запекат – например картофи с масло и чесън, след което да се добавят подправки и зехтин. Според него, това блюдо е не само калорично, но и много вкусно.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама