Правете това, за да намалите риска от заразяване с коронавирус


Правете това, за да намалите риска от заразяване с коронавирус
Снимка: iStock/Guliver

За да намалите вероятността да се заразите с коронавирус, е важно често да проветрявате помещенията, в които сте. Това каза пред радио "Спутник" алергологът и имунолог Владимир Болибок.

"Най-уязвими към заразяване с COVID-19 са хората с белодробни проблеми. Коронавирусът атакува дихателната система, така че качеството на въздуха, който дишаме, влияе силно на риска от инфекция и тежестта на заболяването", каза Владимир Болибок.

Преболедуването на всички респираторни заболявания става по-лесно, ако въздухът е наситен с кислород, обясни лекарят.

"Колкото по-високо е съдържанието на кислород във въздуха, който дишаме, толкова по-лесно е да се справим с респираторните заболявания, включително с коронавирусната инфекция", каза Владимир Болибок. "Мръсният въздух увеличава податливостта към всички вирусни инфекции, като коронавирусът не прави изключение. Следователно трябва да се опитвате постоянно да осигурявате приток на чист въздух", заяви Болибок.

ПИЙТЕ ТЕЗИ ВИТАМИНИ, ЗА ДА СЕ ПРЕДПАЗИТЕ ОТ КОРОНАВИРУС

Според него, особено внимание трябва да се обърне на помещенията, в които работим и спим – те трябва да са добре проветрени и старателно почистени от прах, защото прекарваме значителна част от деня в тях.

"Там дишаме активно, затова на първо място трябва да почистим спалнята. Във всички останали помещения все пак сме будни и можем да контролираме състава и качеството на въздуха, а ако е необходимо, можем или да проветрим, или да напуснем стаята", обясни алергологът.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама
Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама