4 неща, които да правите след боледуване от коронавирус


4 неща, които да правите след боледуване от коронавирус
Снимка: iStock/Guliver

След прекарана инфекция с Covid-19 повечето хора образуват силни антитела. Независимо от това, тази болест все още е непозната територия с много неизвестни. Вече всички знаем стандартните начини за предпазване –маска на лицето, социална дистанция и висока лична хигиена, но наистина малко се говори какво трябва да се прави след като сте преболедували вируса.

1. Тренирайте по малко, но редовно

Упражненията може да са обезпокоителни, в случай че тялото ви още е слабо, но постепенното влизане в график ще ви направи физически и психически здрави. Може да започнете с 5 минути на ден, увеличавайки всеки ден с още 5 минути, докато не стигнете 30-минутна лека тренировка, но без тежести, ластици и въжета.

6 СТРАНИЧНИ ЕФЕКТА НА КЕТО ДИЕТАТА, ЗА КОИТО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ

2. Следвайте хранителна рутина

Друга основна практика е да имате хранителен режим и да добавяте богати продукти, за да ускорите възстановяването. Коронавирусът, в комбинация с лекарствата, ще изтощи тялото ви. Опитайте се винаги да имате питателна храна, но която е лесна за обработка на организма – например, зеленчукова крем супа.

3. Работа върху паметта

Известно е, че вирусът уврежда клетките на паметта. За да си върнете изгубената концентрация, способностите за когнитивно мислене и паметта, инвестирайте част от времето си в пъзели, игри с мемо карти и дейности, които ви карат да мислите по-трудно.

4. Анализирайте сигналите на тялото

Независимо дали става въпрос за досадно главоболие, или епизодична умора, от съществено значение е да се съсредоточите върху забележимите признаци, че тялото ви не одобрява ситуацията. Приемете, че трябва отново да се опознавате, защото болестта ви е разединила и се вслушвайте.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама