Интересни ползи от яйцата


Интересни ползи от яйцата
Снимка: iStock/ Guliver

Яйцата са изключително полезни, стига да се консумират умерено. Но освен че са засищаща храна, те могат да се използват и с козметични цели.

За здрава коса

Шампоаните на базата на яйца помагат да се отървете от пърхот, да спрете косопада, да им върнете силата и блясъка. След нанасянето на такива продукти или на чисто бито яйце, върху всяка коса остава филм, който го предпазва от агресивни фактори на околната среда и от отрицателни сезонни влияния. Изплакнете домашно приготвените продукти с хладка вода, в противен случай горещата вода ще свари яйчния им компонент и косата ще бъде трудна за измиване.

За да се отървете от специфичната миризма на яйца, можете да изплакнете косата си след процедурата с вода с малко количество ябълков оцет или лимонов сок. За 1 литър вода ще се изисква не повече от една супена лъжица оцет или сок от половин лимон, притиснати ръчно. Този метод ще осигури допълнително хранене на косата, ще направи меките и податливи къдрици.

Маски за лице

Маските на основата на яйца са подходящи за всеки тип кожа, като отделните части на яйцеклетката се прилагат индивидуално.

Белтъкът е показан за грижа за мазна и комбинирана кожа, стяга порите, изсъхва, премахва излишния себум и дава лек избелващ ефект.

Жълтъкът подхранва клетките на суха и нормална кожа и им помага да задържат влагата, омекотяващ ефект, лекува десквамация.

Избраният компонент яйца се разнася по лицето равномерно и се оставя за 10-15 минути, след което се измива с вода. За мазна кожа е по-добре да се използва студена вода, а за сухо - малко топло. Ако предварително прост еднокомпонентна маска се разбие с размахване, тогава прилагането й ще бъде много по-лесно. Редовната употреба на дори такова просто средство ефективно удължава младостта, елиминира бръчките и възстановява блясъка на кожата!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама