Иво Сиромахов избухна: То хамалин ли ще става, или ученик, на мама златцето


Иво Сиромахов избухна: То хамалин ли ще става, или ученик, на мама златцето
Снимка: Actualno.com

Сценаристът Иво Сиромахов написа гневен пост в социалните мрежи заради нарастващата тревога сред родителите за това, че децата им са с твърде тежки чанти. Броени дни преди първия учен ден, писателят насочи вниманието на последователите си към далеч по-съществен проблем според него:

"Не е ли по-важно да поговорим защо все повече ученици излизат неграмотни от училище, защо учебниците продължават да са пълни с дивотии от времето на соца?", гласи част от поста на Сиромахов.

Вижте още: Огромно чудо се случи в храма на Преподобна Стойна

Публикуваме целия пост на писателя без редакция:

"Наближава 15 септември и отново се оказва, че главната тревога на родителите е колко ще тежи ученическата чанта - дали четири кила и половина или почти шест кила, ужас, съсипаха го моето всичко, то хамалин ли ще става или ученик, на мама златцето.

Не подценявам проблема с мъкненето на тежести, самият аз също не обичам да нося нещо повече от тефтер и телефон, обаче това ли е най-важното?

Не е ли по-важно какво ще учат тия деца?

Не е ли по-важно да поговорим защо все повече ученици излизат неграмотни от училище, защо учебниците продължават да са пълни с дивотии от времето на соца?

Тежката чанта ли е бедата на българското училище или тежката неграмотност?"

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама