Огромно чудо се случи в храна на Преподобна Стойна


Огромно чудо се случи в храна на Преподобна Стойна
Снимка: Facebook

Църквата Свети Георги" в село Златолист, където приживе Преподобна Стойна живяла и помагала с дарбата си на лечител на нуждаещите си, продължава да събира много вярващи от страната и чужбина, които търсят лек за болежките си.

Святото място продължава да върши чудеса, а миряните свидетелстват, че дори след смъртта си лечителката продължава да им помага.

Макар да е наричана "светицата на народа" - Преподобна Стойна не е призната като така официално от църквата.

Вижте още: Молитва към ангела - хранител

Приживе самата светица не искала да се разкопава гробът ѝ, а по този начин и няма как да се види дали тялото й е тленно въпреки всички чудеса, които се случват след нейната кончина на 22 декември 1933 г.

"Беше светица за хората, но изключително скромна, сигурно затова не е искала да се правят стъпки за канонизацията й. А и църквата винаги е била против хората, които лекуват и помагат като Ванга и Преподобна Стойна", казва отец Ангел Кочев, който служи в църквата "Св. Великомъченик Димитър Солунски" в село Ръждак, пише "България Днес".

Въпреки това преподобна Стойна продължава да помага на хората, които са дошли в храма "Свети Георги" в село Златолист.

Само преди дни и жена, която държи да е анонимна, дошла да благодари, че детенцето й се излекувало от сериозна болест, след като се помолила на лечителката и тя чула молбата й.

"Разказвала съм как преписах на ръка първите 77 молби и за жената, която писа след месец, че е бременна след над десет години чакане. Това даде сили да се продължи три пъти в годината - април, август и декември около датата на кончината на Стойна. Питат ме какво да ти платим в замяна, как да ти се отблагодарим. Аз отговарям: Това няма цена. Помогнете на първия нуждаещ се, който застане на пътя ви. Удовлетворява ме, че след всяко оставяне на молбите, започват да валят благодарности за сбъдвания. Свидетелствата са много и съм сигурна, че тези хора ще застанат с имената си при инициатива за канонизацията на Стойна Димитрова за светица", смята Стоилка Арсова, която събира чудеса, случили се след молитви към Преподобната, пише ежедневника.

Вижте още: Най-мъдрата притча з мислите, които носим всеки ден в главата си

На 9 септември тази година ще се навършат 140 години от рождението на Преподобна Стойна. Очаква се миряни от цялта страна да посетят църквата, в която ще се отслужи водосвет.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама