Иво Сиромахов: Седим си на бийч бара с вуйнини и релаксваме


Иво Сиромахов: Седим си на бийч бара с вуйнини и релаксваме

След първия разказ на Иво Сиромахов за лятната почивка на българина, озаглавен "Майкини са на морето, моля ти се", писателят публикува втора част, в която в типичния за него саркатистичен стил пише за отпуската в компанията на  вуйнини.

Публикуваме пълния текст на Иво Сиромахов за едно наистина хумористично описание на съвременната почивка в България:

Седим си на бийч бара с вуйнини и релаксваме. Музиката тук е мууди и грууви – летен микс от хитовете „Красиви лъжи“ на Криско и Галена, „Поредната цигара“ на Десита, и „Кел, кел“ на Щилиян и оркестър „Китка“.

Вуйнини седят под чадъра, мажат се с с осемдесет и трети фактор, пушат айкос постоянно навикват сина си Джеремая.

- Джеремая – викат – излизай от морето, че ше ми настинеш, ше ми се разкашляш, ше ми дигнеш температура и ше ми направиш някоя плеумония.

Джеремая е свестно дете. Вуйнини се похвалиха, че са го записали в Колежа по бизнесадминистрация, комуникационни науки, авиоинженерство, ядрена физика, биороботика, моден дизайн и засилено изучаване на мениджмънт, международно право и нанотехнологии. Сега бил във втори клас и много добре се представял. На всеки тест получавал точки. Освен това в съседния клас бил синът на Бареков. Смятай.

Бати Динко искаше да си поръча още една мента, но вуйнини го смъмриха.

- Стига си ми пил тез менти – викат – ше ми дигнеш кръвно, ше ми направиш някой инфаркт тука и ше ми умреш.

- Ми пий ми са – настоя бати Динко.

- Дайти да пийм шампанско – предложиха вуйнини. – Искати ли да си поръчами Дон Периньон?

Направо потънах в земята от срам. Как може да е толкова проста? Как ще кажеш на Дом Периньона ДоН Периньон!!! В гората ли си расла?

Много криндж се получи, ма на вуйнини не им е за пръв път. Няма да забравя как веднъж в ресторанта казаха на пармиджаното „пармезан“.

Жестоко се изложихме.

И в тоя момент на бийч бара внезапно дойде Златка! Дойде си съвсем спокойно така, и си седна на един шезлонг като напълно обикновен човек!

Вуйнини бяха потресени. Дали - викат - да не я помолим за едно селфи. Ма айде няма да я молим за селфи, да не я притесняваме жената, и без това си има толкова работа - то са фотосесии, то са маникюри, то са сторита... Ма що па да не я помолим, кога друг път ше видим такава видна личност в тоя живот...

И отидоха и се снимаха със Златка. След малко се върнаха супер ексайтнати и викат: много е земна Златка, уникална е, държи се като съвсем обикновен човек.

Даже питала вуйнини как са и вуйнини казали, че са добре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама