Избраха цветовете на 2021 година


Избраха цветовете на 2021 година
Снимка: Instagram

В продължение на повече от 20 години „Цветът на годината“ на Института Пантон влияе върху разработването на продукти и тенденции в множество индустрии, включително модата, интериорния, индустриалния и графичния дизайн. Компанията за втори път избра не един, а цели два нюанса, които ще са модерни през следващата година. За 2021 цветовете са Ultimate Gray, успокояващо сиво, което напомня за усамотени каменисти плажове и Illuminating, ярко жълто, което предизвиква асоциации за топло слънце, ободряващ тръпчив лимон и весело настроение.

Леатрис Айземан, изпълнителен директор на Института, сподели, че „Изборът на два цвята за 2021 година е отговор на безпрецедентната година, довела до този момент. Това е цветен брак, предаващ послание за сила и надежда, което е едновременно трайно и ободряващо. Всеки един от нюансите има свой собствен емоционален аспект, като сивото е това, което е по-подкрепящо и по-стабилно, практическата основа, от която се нуждаем, а жълтото е свързано с надежда и слънце”.

РАЗБЕРЕТЕ ТУК КАКЪВ ЦВЯТ Е ИМЕТО ВИ

Целта при избора на цвят за 2021 остава същата като през последните години: да отразява културата в настоящия момент. В ретроспекция миналогодишният цвят, Classic Blue, успокояващо дълбоко индиго, се стремеше да противодейства на тревогите за ново десетилетие - доста иронично и някак пророчески.

ЦВЯТ НА СПАЛНЯТА СПОРЕД ХАРАКТЕРА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама