Изложбата "Сакрално" обединява трима български художници


Изложбата "Сакрално" обединява трима български художници
Снимка: ПР

Тримата български художници Гергана Иванова - Griet, Маестро Диян Димитров и Валентина Атанасова - Vall ще ви потопят в три различни свята. Изложбата им "Сакрално" се открива на 15.01.24, понеделник, в Brave creation art space, ул. "Хан Крум" 4, София.

За Гергана Иванова - Griet

Тя твори, водена изцяло от своята интуиция. Картините олицетворяват вътрешния ѝ свят- една прекрасна нежна реалност с цвят Любов. Обича да експериментира, залага често на символи, вдъхновяват я и я провокират очите на човек, защото там се крие неговата душевност. Откровена е, когато залага идеите си, вярва, че искреният подход към зрителя докосва струните на сърцето. Картините ѝ са маслена живопис.

Маестро Диян Димитров

Живописта му е фигуративна. Тя излъчва фантазност, с отпратки от личния му свят към митологични, религиозни и исторически теми. Образно разкрива пред зрителя дуалността на неговата душевност, в която сюрреалистичните визии и подсъзнателното проектиране на реалността хармонират в едно изведено от хронологията на времето пространство. В изкуството си той ни показва своята лична представа за красотата на живота, за смисъла и за душевните си емоции, творчески пресътворени в образи. Чрез картините си художникът ни разкрива своята философия за света, вграден във въздействаща живописна визия.

Валентина Атанасова - Vall

Тя е млад творец, търсещ вдъхновение главно в изобразителното изкуство. Завършва Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства "К. Преславски" във Варна със специалност "Живопис". Продължава да следва в Шуменски университет, където изучава "Педагогика на обучението по изобразително изкуство". Рисува пейзажи и сюрреалистична живопис, с много усет и прилагането на разнообразни техники.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама