Изложбата "Виж и чуй" разчупва бариерите чрез изкуство


Изложбата "Виж и чуй" разчупва бариерите чрез изкуство
Снимка: ПР

Интерактивната изложба "Виж и Чуй" ще бъде открита на 17 ноември, от 19:00ч., в пространството на HyperSpace Social Tech Hub. Изложбата включва няколко инсталации - визуални и звукови, разработени с цел комуникацията между различни общности, като преодолява пропастта между изкуството и достъпността към него чрез специално пригодени интерактивни преживявания.

Откриването ще продължи с музикално оформление от Dj Pancho от 21:00ч., на 18 ноември ще се проведе и работилница по жестов език със Stray Sheep, а на 19 ноември ни очаква закриване със сетивен концерт на Flying Person.

"Виж и Чуй", най-новият проект на DigiPhysics и фондация "Комбино", подсказва как технологиите могат да се използват като инструмент за изразяване на индивидуалната идентичност, независимо от различните по естество физически бариери. В рамките на 3 поредни дни внимателно ще виждаме и чуваме няколко интерактивни инсталации, създадени специално с помощта на хора от общностите на глухите и незрящите. Вдъхновено от неограничения потенциал на човешкото изразяване, това интерактивно преживяване насърчава посетителите да изследват пространството на инсталациите, като движат свободно телата и ръцете си. Чрез технологията на камера Kinect и Leap Motion всяко движение и жест ще се въплътят в авторска визия и музика, които да напътстват участниците в тяхното уникално преживяване.

"Виж" изобразява движенията и жестовете на посетителите върху екран, посредством динамично променящи се визии. Чрез антифони, ще можете в тишината да се насладите на палитрата от цветове и форми и да "рисувате" своята идентичност.

"Чуй" позволява на посетителите да се включват в хармонията на различни звукови пейзажи, използвайки движения и жестове. С поставена маска на очите, ще можете в тъмнината да създадете своя собствена музикална композиция.

*Посещението на изложбата се осъществява с предварително записан час за влизане. Организаторите молят глухата аудитория да обърне внимание на часовете, в които ще има наличен преводач. Запазете дата и час тук.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама