Жена забременя отново, докато е бременна (ВИДЕО + СНИМКИ)


Жена забременя отново, докато е бременна (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: istockphoto.com

След повече от една година опити за бебе, 39-годишната Ребека Робъртс успява да забременее. По време на седмата гестационна седмица британката и съпругът ѝ Рис Уивър виждат първите по-близки изображения на мечтаното им момченце по време на преглед с ултразвук.

На преглед през третия месец от бременността си бъдещата майка разбира, че бебето ѝ Ноа не е само в утроба ѝ. Семейството получава шокиращата новина, че очакват още едно дете!

Вижте още: Великденчето: лечителят на всички недъзи

"Забременях, докато вече бях бременна, което беше абсолютна лудост. Защото това не би трябвало да се случи", казва Ребека.

Явлението, при което жена зачева, докато вече е бременна, се нарича суперфетация. Шансът това да се случи е толкова рядък, че до този момент в света са регистрирани 10 такива случая.

Вижте още: Ето на коя ръка НЕ трябва да слате пръстен, за да не блокирате късмета си

Според лекарите бебетата са заченати с интервал от около няколко седмици. Изследванията показват, че второто бебе расте с постоянна скорост от три седмици след първото и така лекарите установяват суперфетация.

"Не можех да повярвам, че ми се е случило", споделя майката. "Но стана - прекрасно е. Все едно да спечелиш от лотарията."

"Суперфетациите са редки по различни причини. На първо място, жените обикновено овулират само веднъж по време на целия си цикъл, освобождавайки една или повече яйцеклетки едновременно. Ако оплождането от мъжката сперма е успешно, яйцеклетката или яйцата след това се имплантират в матката. Тогава бременността започва, като не настъпва по-нататъшна овулация. Ако една жена има близнаци, две яйцеклетки се освобождават едновременно. И в необичайния случай на тризнаци, всички тези яйцеклетки се освобождават с една овулация. В случая на Ребека яйцеклетката е била оплодена и имплантирана по време на първата овулация и по някакъв начин тя отново е овулирала по време на същия цикъл“, разказва за CNN гинекологът от Атланта д-р Лилиан Шапиро.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама