Журналистът Деси Стоянова и издателство Клет разказват на българските учители как да обличат фактите в истории


Журналистът Деси Стоянова и издателство Клет разказват на българските учители как да обличат фактите в истории
Снимка: Деси Стоянова

Утвърдената интерактивна платформа „Е-Академия“ на издателство Клет България предоставя безвъзмездно възможността на българските учители от цялата страна лично да участват в лекцията „Силата на историите и защо е важно да ги разказваме“ на водещата на предаването “Преди обед” по bTV Деси Стоянова. Събитието ще се проведе онлайн на 20 май от 17:30 ч., като желаещите още могат да се регистрират на сайта на издателството.

Деси Стоянова, журналист с над 20 години медиен опит, ще насочи вниманието на учителите към един изключително мощен и ефективен инструмент за комуникация – историите. Тя базира лекцията си и на личната си констатация като родител, че историите, доколкото ги има в учебника и класната стая, често са изтикани в ъгъла, фокусът е изцяло върху суровите факти. За Стоянова историята е троянският кон, с който фактите най-лесно влизат и най-трайно остават в съзнанието ни.

„Неслучайно медиите непрекъснато търсят истории, които да разказват. Неслучайно майсторите на публичното говорене правят същото“, казва Деси. „Силата на историите е изумителна. Твърдя го от позицията на човек, който в над 20-годишната си кариера на журналист е разказал хиляди истории и който напоследък все по-често има повода да казва: Разказвайте истории. Убедена съм, че и учителите само ще спечелят, ако по-често го правят.“

Деси Стоянова има зад гърба си над 5000 часа ефир на живо и десетки хиляди интервюта. Напоследък отделя време и енергия, за да учи хората как да говорят пред медиите, така че да привлекат вниманието и да бъдат чути.

Е-Академия е създадена специално за личностното усъвършенстване и развитие на практическите умения за българския учител чрез разнообразни стратегически лекции, които взаимно се допълват и надграждат знанията на учителите в различни сфери от личния и професионалния им живот. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички