Как бананите ни помагат да заспим?


Как бананите ни помагат да заспим?
Снимка: iStock

Храната не само засяга нашата форма, но и всички вътрешни функции на тялото. Това означава, че има продукти, които ни помагат да се отпуснем и други, които ни изпълват с енергия. Поради това препоръчваме включването на първите в диетата ви особено вечер.

Днес искаме да обсъдим с вас полезните действия на бананите и канелата. Бананите и канелата имат както добра, така и лоша слава. От части това се дължи на сладкият им вкус. Този апетитен аромат ни кара да мислим за плодовете и за подправките като храни, които ни карат да наддаваме.

В резултат на това много хора ги изваждат от диета си. Това обаче е голяма грешка.

Вярвайте или не, канелата може да ни помогне да се отървем от мазнините. Междувременно бананите ни помагат да активираме мускулите, което е важно по време на тренировка.

ЗАЩО СТАВАМЕ ПО-НИСКИ С ТЕЧЕНИЕ НА ВРЕМЕТО

Как бананите могат да ни помогнат да заспим?

Вероятно сте виждали играчи на тенис да ядат банани между мачовете. Причината се дължи на техният магнезий и калий. Тези минерали предотвратяват спазми и осигуряват на тялото енергия.

Магнезият и калият, намиращи се в бананите предотвратяват спазмите, докато практикуваме труден спорт. Причината е, че те премахват мускулното напрежение.

Но ползите от тях са много по-всеобхватни. Те регулират кръвното налягане и премахват вредните вещества, които се натрупват в тялото ви.

Освен това се насърчава производството на серотонин и мелатонин – основните съставки за съня. Те също така отговарят за усещането за удоволствие, както и сънливост.

Серотонинът и мелатонинът са великолепни вещества, които трябва да присъстват в тялото ни. Когато присъстват, те редуцират кортизола, и заедно с това, безпокойство. Всичко това прави бананите един голям съюзник на дълбокия сън. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама