Как да се отървете от стреса с помощта на кристали


Как да се отървете от стреса с помощта на кристали
Снимка: iStock/Guliver

Следвайте стъпките по-долу, за да започнете да медитирате с кристали:

1. Почистване

Почистете областта около вас, включително кристалите, които ще използвате за медитация чрез окадяване. Окадяването включва запалването на китка салвия, известна още като градински чай и прекарване на самите вас и кристалите в дима за около 30-40 секунди. Това е отличен начин, за да изчистите отрицателната енергия от дома ви или мястото където медитирате, от кристалите и от собственото ви енергийно поле. Не забравяйте, че можете да чистите и зареждате важите кристали при Новолуние и пълнолуние поставяйки ги на терасата например. Освен в случаите на лунно затъмнение.

2. Заземяване

Заземяването, преди да започнете, също може да бъде чудесен начин да се подготвите да бъдете напълно отворени за получаване на лечебните ползи от кристалите. За да се заземите, поставете хематит, червен яспис или черен турмалин във всяка ръка и визуализирайте всичките си нарушени енергийни синхронизации заедно, внасяйки ред и спокойствие. Този процес ще ви накара да се почувствате спокойни, закотвени и готови да започнете своето изцеление.

3. Медитиране

Дръжте камъните, с които искате да медитирате. Бавно се приплъзнете в спокойно състояние, затворете очи и се съсредоточете върху зоните, които се нуждаят от изцеление. Представете си вълна от положителна енергия, която тече от кристала в тази област в живота ви, подхранвайки я и лекувайки я. Завършете с молитва, утвърждение или благодарствено слово като добавете някакви думи на сигурност в края. Например: "Аз съм чист/а от…….и това е точно така!"

След време ще забележите, че медитацията с кристали наистина помага за успокояване на нервите и облекчаване на безпокойството, което идва със стреса и усещането за тревожност.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама