Как да се справим с лошите мисли: Няколко ефективни начина


Как да се справим с лошите мисли: Няколко ефективни начина
Снимка: iStock/Guliver

Неприятните мисли понякога са по-лоши от събитията, които са ги причинили - изключително трудно е да се отървете от тях. Някои хора прекарват по няколко часа на ден, мислейки върху тях. Какво може да се противопостави на лошите мисли? Оказва се, че има редица методи, които ще ви помогнат да блокирате появата на лоши мисли или да се справите с тях, ако те вече са дошли. Вижте кои са те:

1. Превключете

Опитайте се да превключите съзнанието си към някаква друга тема, за която също много обичате да мислите, но която в същото време има положително влияние.

Вземете си някои мисли "с продължение", които предизвикват нови въпроси и нужда от отговори на тях - което означава, че те се вливат в съвсем различен поток от мисли. Вярно ли е, че Брад Пит има силиконови мускули? Прочетох някъде за това. Но ако е така, как ги използва? В крайна сметка, силиконът не е в състояние да се свива като истинските мускули - или има някакъв начин да го направи?

Колкото по-голям бум давате на емоциите си, толкова по-слаб е мозъкът преди "нежеланото нашествие" на лошите мисли.

2. Избягвайте стреса

Някои хора вярват, че силното напрежение ще им помогне да се справят с натрапчиви мисли - например скандал със съседи или спор с любимия. Въпреки това, проучванията показват, че колкото по-голямо разтърсване давате на емоциите си, толкова по-слаб е мозъкът преди "нежеланото нашествие" на лошите мисли. Напротив, опитайте се да се успокоите и да се отпуснете - колкото повече сила имате и колкото по-добър е мозъкът ви в по-добро състояние, толкова повече шансове имате да отблъснете атаката.

7 СИТУАЦИИ, В КОИТО ОПРАВДАВАМЕ ЛЪЖАТА СИ

3. Признайте неизбежността на лошите мисли

Друг начин, който може да ви помогне с лошите мисли, е да се замени страхът от появата на неразрушима мисъл с пълно безразличие към нея. Научете се да мислите за това като за нещо външно: например, ако това е мисълта, че вашият любим ви е изоставил, свикнете с идеята, че тази мисъл не е свързана с него, а съществува сама по себе си. Привикнете към факта, че тази мисъл не се развива и не ви казва нищо ново - тя просто идва и си отива, както зимата идва и си отива. И много скоро ще усетите, че тя наистина си е тръгнала.

4. Медитирайте

Медитацията е чудесен начин да организирате съзнанието си, като правите мислите си контролирани. Практикувайте ежедневно, опитвайки се да постигнете състояние на пълна липса на мисли. Това ще ви отпусне и ще се отървете от нежелания стрес.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама