Каква е идеалната разлика във възрастта между двама влюбени?


Каква е идеалната разлика във възрастта между двама влюбени?
Снимка: iStock/Guliver

Каква е идеалната разлика във възрастта, когато става дума за романтични отношения? И като цяло, разликата във възрастта влияе ли на силата на връзката? Какво казва статистиката?

Според проведено американско проучване на лице излиза фактът, че ако възрастовата разлика между съпрузите надвишава пет години, тогава вероятността двойката да се разпадне е цели осемнадесет процента! Но каква е същността на тази връзка? Най-вероятно хората от различните възрасти просто имат различни интереси и нямат върху какво да изграждат трайни отношения.

Но е по-лесно за мъжете! Много по-лесно. Те рядко изискват толкова много от една жена, колкото от съпругата си. Тя трябва да бъде добре изглеждаща, да задоволява нуждите на мъжа си - както физически, така и психологически, за да повиши самочувствието му. Докато една жена се интересува дали къщата е чиста и децата са здрави. Ако мъжът се грижи за семейството, тя няма да обърне толкова внимание на личните качества на съпруга си.

В Швеция съществува един много интересен факт: мъжете, женени за млади жени, живеят по-дълго! Но жените, които имат млади съпрузи, напротив- умират по-рано. Във Великобритания стигнаха до извода, че ако една жена е над тридесет, а съпругът й е десет или повече години по-голям от нея, рискът от развод е доста по-голям.

КАК ДА ВЛЮБВАТ МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ?

Каква е идеалната разлика във възрастта?

Точен отговор не можем да ви дадем. Хората трябва да се чувстват добре заедно. Да вземем тривиална ситуация: съпругът е на четиридесет и пет, а съпругата на двадесет. Съпругът има собствен бизнес, има пари, изглежда добре, дава скъпи подаръци на съпругата си ... Ще бъдат ли истински щастливи заедно, ако тя е млада красавица? Разбира се! А ако четиридесет и пет годишна съпруга, макар и богата си хване млад приятел, например на двадесет, който все още иска да се забавлява и "съблазнява" млади момичета, какво ще стане? Най-вероятно тя скоро ще го напусне!

Но вземете обратната ситуация. Съпруг, който е на четиридесет и пет години, не печели много пари, няма какво толкова да даде на своята половинка, но е добър и се грижи много за нея, двадесет годишната му приятелка бързо ще го напусне, защото той няма какво да й предложи. И ако двадесетгодишно момче прекара целия си живот в търсене на заместител на майка си или по-голямата си сестра, той очаква, че тя ще се погрижи за него, дали съпругата му е готова за това?

Всъщност не годините определят дали ще сме щастливи, а това какви са нашите ценности и колко е важно за нас в една връзка.

И ако любовта е наистина силна и хората работят върху отношенията си, тогава разликата във възрастта няма да е проблем.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама