Каква е съдбата на жената с име Елена


Каква е съдбата на жената с име Елена
Снимка: iStock/Guliver

Името Елена е от гръцки произход и означава "избрана", "светла", а може да се тълкува и като "факел", "огън", "светлина", "искряща", "блестяща", "слънчева", "лунна", "огнена". Смята се, че името Елена е производно име от Хелиос, бога на слънцето в древногръцката митология. Според втората версия, името Елена е свързано с това как са се наричали древните гърци - елини.

Името Елена най-често се асоциира с древногръцката героиня Елена Троянска (Спартанска), заради която избухва Троянската война, описана в епоса на Омир. Така името завинаги се свързва с епитета "красива".

Елена е жизнерадостна и оптимистична. Окръжаващите я определят като умна, бърза и сърдечна. За мъжете тя е изключително привлекателна.

Малката Елена обича приказките и живее във вълшебния им свят. Тя е мило, послушно и състрадателно дете. Може да доведе бездомно животно вкъщи, но в случай, че родителите ѝ не го приемат, тя няма да покаже твърдост и ще се подчини на волята им. В училище се справя добре благодарение на отличната си памет. Обича спорта.

Елена е общителна, възприемчива, толерантна и лековерна. Тя спокойно и некритично възприема мненията на другите. Умее да избягва ненужните конфликти. В допълнение, не е лишена от интуиция, която вярно ѝ служи при осъществяването на житейските ѝ планове. Вярва на всички, но на тези, които злоупотребяват с доверието ѝ, тя никога няма да прости. През целия си живот се бори с мързела си и това се превръща в основен двигател на всичките ѝ постижения. Тя се отличава с добре изразена духовност и повишена възбудимост. Остро възприема неприятностите и трудностите на живота. В същото време е интелигентна, не се колебае при опасност. Проявява изключителна находчивост и изобретателност, когато решава проблемите си или наказва някого.

В характера на възрастната Елена често емоционалната страна надделява над разума. Елена е в състояние да покаже съчувствие и състрадание към човек, който се нуждае от помощ. По природа е променлива личност, която е изцяло подчинена на духовните си преживявания. Тя може да повлияе и на чувствата на другите, в състояние е с лекота да вдъхновява.

Мъжете са покорени от нейния чар и красота. Тя не е страстна натура, но обича да кокетничи и флиртува, без угризения на съвестта се радва на многото си почитатели, но ревнува избраника си от всичко и всички. Любовта в душата на Елена често идва заедно със страданието на някой, който се нуждае от помощ. Между богат и този, които се нуждае от помощ, Елена ще избере втория, ще се пожертва за него и ще поиска същото от него.

Най-често се омъжва за този, който е бил най-упорит от всичките ѝ ухажори, но не е задължително да е влюбена в него. Елена изгражда семейните си отношения на принципа "съпругът е ловец, съпругата е създател и пазител на домашното гнездо". Тя никога не забравя за семейното благополучие – децата ѝ винаги ще са нахранени, облечени и обути. Любовта ѝ е безкористна и силна. За омъжената Елена интимността е рутинен нощен ритуал.

Елена има късмет във финансови въпроси, но нейната щедрост и безразличие към парите, по правило, провалят проектите ѝ за собствен бизнес.

Тъй като тази жена е много добра в общуването, максимален успех постига в професии, които са свързани точно с това. Освен това тя се интересува от всичко, свързано с красивото и изкуството. Затова често изборът ѝ пада върху кариерата на художник, актриса или манекен. Тя не харесва фиксирания работен ден и не обича ранното ставане сутрин. Обича да създава красота около себе си със собствените си ръце. В свободното си време се отдава на ръкоделие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама