Kакво да направите, ако киселото зеле е прекалено меко


Kакво да направите, ако киселото зеле е прекалено меко
Снимка: iStock

Ако сте сред любителите на киселото зеле, най-вероятно вече сте си приготвили един бидон.

Но какво да правите, ако то стане много меко?

Първо, трябва да знаете, че то става много лигаво и леко, ако сте добавили повече захар към него или използвате йодирана сол.

Именно това може и да промени вкуса на зелето.

Освен това киселото зеле може да се окаже меко, ако го държите на прекалено топло.

И ето какво да направите, за да имате хрупкаво и вкусно зеле:

Извадете го от бидона и го преместете в друг съд, като го осолите.

Трябва да се съхранява на стайна температура за около ден-два, след което се залива със саламура (30 гр сол на 1 л вода) и се премества в хладилника.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама