Какво е кокоши трън и как да се справите с него


Какво е кокоши трън и как да се справите с него
Снимка: iStock

По своята същност кокошият трън е вирусна брадавица, която обаче няма нищо общо нито с кокошки, нито с пилета. Вирусът, виновен за появата на това досадно образувание, се нарича папилома вирус и е отговорен и за брадавиците по половите органи и за плоските брадавици.

Ако се чудите откъде идва чудатото име на кокошия трън, то е от външния му вид, който наподобява трън в кожата, но не какъв да е, а нокът на кокошка. Според някои стари „бабини рецепти“ брадавицата, позната още като кокоши трън, се лекува с народна медицина. Но според медицината съществуват само два начина за премахването ѝ - течен азот и лазерна епилация.

В същността на метода с течен азот е да се отнеме всеки пласт от брадавицата до пълното ѝ унищожаване. Тактиката е, чрез локално замразяване на -190°С. Това може да доведе до постигне максимален ефект.

Лазерната епилация цели да атакува кръвоснабдяването. Чрез него брадавицата „изсъхва” и се маха от кожата за около месец време.

Според народната медицина листата от смокиня могат да премахват циреи, кокоши трън, а отвара, прилагана като компрес, е ефикасен начин да се отървете от подкожни пъпки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама