Полезни трикове, с които ще направите новите обувки наистина удобни


Полезни трикове, с които ще направите новите обувки наистина удобни
Снимка: iStock

Наистина е много гадно, когато нов чифт обувки, който наистина обожаваме, не е особено удобен за носене. За щастие, пришките и мехурите, както и потенето на краката, могат лесно да бъдат избегнати, благодарение на няколко импровизирани средства и хитри трикове. И тъй като ние вярваме, че дискомфортът в краката не оправдава дори и най-красивите обувки, днес ще ви споделим как да промените ситуацията.

7 НАЧИНА ДА ПРЕВЪРНЕТЕ ЛОШИЯ ДЕН В ДОБЪР

1. Лепенки върху обувката, а не на глезена

Неприятните мехури могат лесно да бъдат предотвратени, ако прикрепите лепенките към обувките, а не към краката си. Пластирът трябва да се постави на най-грубото място, което е в контакт с кожата, за да намали триенето.

2. Ежедневни превръзки срещу потене

Тънките дамски превръзки имат много повече функции, отколкото сме свикнали да мислим. Например, те лесно могат да премахнат потта и миризмите от обувките. Използвайте ги като хигиенна подложка за ежедневна употреба направо върху стелката, за да абсорбират влагата. Колкото по-малко пот има, толкова по-малък е шансът да се появи неприятна миризма.

3. Увийте с лепенка втория и третия пръст

Не всяко момиче ще се осмели да носи обувки на висок ток целодневно. Работата е там, че обувките с висок ток оказват натиск върху нервите, които се намират между показалеца, средния и безименния пръст. Това предизвиква изтръпване и умора на цялото стъпало. За да сведете дискомфорта до минимум, увийте лейкопласт около показалеца и средния пръст, за да намалите налягането.

4. Лак за коса срещу пързаляне

Стелките на някои обувки често се хлъзгат. Понякога пък сме взели ½ номер по-голям и резултатът е същият. За да не се окажете в неприятна ситуация при излизане, нанесете малко лак за коса върху краката си - това ще ги направи лепкави и няма да има от какво да се притеснявате.

5. Вестник на ролка за разширяване на ботуши

Много жени имат проблем с намирането на хубави ботуши, защото им стискат в областта на прасеца. Хубавото е, че тази част може да се разтегне с помощта на обикновен вестник. Вземете няколко броя, навийте ги на дебело руло и леко го напръскайте с вода. Поставете ролката в ботушите и ги съхранявайте така.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама