7 начина да превърнете лошия ден в добър


7 начина да превърнете лошия ден в добър
Снимка: iStock

На всички ни се е случвало да имаме лош ден, в който сякаш всичко е срещу нас. Но само от самите нас зависи дали това ще ни депресира или ще ни мотивира да променим нещата. Представяме ви 7 начина да превърнете лошия ден в добър:

Изберете позитивно отношение

Когато мислим само за лошите неща, мозъкът е замъглен. Чувстваме се разочаровани и не можем да направим нещо полезно. Опитайте се да погледнете неприятности от различен ъгъл: това е преживяване, което ще ви помогне да избегнете грешките в бъдеще. Позитивното отношение към нещата ще направи деня ви по-светъл.

Не очаквайте да се случи нещо добро

Шекспир е казал "Очакванията са причина за душевна мъка." Когато чакаме нещо, но то не се случи, ние се чувстваме разочаровани, мислим си, че нямаме късмет. Всяка минута се случва нещо, независимо от очакванията, плановете и намеренията ни. Колкото по-скоро осъзнаем това, толкова по-скоро ще започнем да ценим радостта.

Запитайте се: "Как се стигна до тук?"

Помислете защо това се случи: дали не сте работили достатъчно добре, просто нямате късмет или пък сте станали накриво? Ако знаете какво ви е довело до сегашната ситуация, ще можете да разберете какво трябва да направите, за да постигнете целите си.

3 СТЪПКИ КЪМ УСПЕХА: КАК ДА ПОВЯРВАТЕ В СВОЯ ПОТЕНЦИАЛ?

Обърнете внимание на детайла

Фокусирайки се върху малките неща и малките стъпки, не трябва да ускорите пътя до целта, но и го направете приятен и интересен. Ако сте толкова заети, че не можете да спрете и да вдишвате аромата на розите, един ден ще дойде време, когато ще погледнете назад и ще се запитате:"Защо продължавам да бягам, вместо да се наслаждавам на живота?"

Правете добро всеки ден

Поета и философ Ралф Уолдо Емерсън пише: "Щастието е като духове, които не могат да се изсипят върху другите и да не хвърлят капка върху себе си". Превърнете в свой навик да правите нещо добро всеки ден.

Приемайте чувствата си, включително и гнева

Човек не трябва да се срамува нито от гнева или тъгата си и да се опитва да ги игнорира. Опитайте се да ги осъзнаете, приемете и да ги изпитате. Приемането на пълната гама от чувства помага за позитивно лечение на живота.

Покажете съпричастност

Съпричастността е ключът към взаимното разбирателство, спомага за изграждането и поддържането на взаимоотношения с хора, които са различни от нас и излъчват не само положителна енергия. Затова не трябва да избягваме другите, само защото не мислят като нас. Ако покажем разбирателство, те ни отвърнат със същото и ще се чувстваме по-добре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама