Какво са електронните портфейли и как да ги използваме рационално


Какво са електронните портфейли и как да ги използваме рационално
Снимка: iStock/Guliver

Все повече клиенти в онлайн пространството започват да използват така наречените електронни портфейли и признават, че употребата му спестява време, позволява много по-лесна работа и най-важното, смята се за особено ефективно. Най-важното е, че всеки потребител може да създаде свой собствен електронен портфейл, а в България ще открием, че компании като Skrill и ePay позволяват на всеки потребител да се възползва от предлаганата услуга. За какво обаче ни служи и какъв е принципът на работа. Електронният портфейл намира най-често приложение в разплащането на различни сметки в уеб пространството.

Особено предимство има, когато го използваме за закупуването на продукти онлайн и не желаем да губим времето си в попълване на формуляри и предоставянето на най-различни данни, въпросната функция пази всички наши предпочитания и прави разплащането, както и попълването повече от елементарно. За целта трябва да предоставим данните на кредитната си или дебитната си карта, още при създаването на портфейла. Най-вероятно мнозина ще смятат, че точно това не е много добра идея, но нека не бързаме. Чрез разплащане с електронен портфейл, ние добавяме още едно ниво на сигурност. При евентуални хакерски атаки, което точно в тези системи е повече от невъзможно, все пак тези компании най-често наемат светила в тази област, единствената информация, до която интернет вредителят ще стигне е само още една стена, в която не присъстват нито личните данни, нито ценната информация на вашите сметки.

С други думи, освен много сериозно улеснение, всеки потребител получава и още една защита, особено след като информацията се пази на сървъри и може да се достъпва единствено от оторизирани устройства. Спокойно можем да си представим електронния портфейл като още едно звено от много сложния лабиринт, който присъства в мрежата. Забравете за Холивуд и уменията на хакерите там, експертите отдавна са заявили, че интернет пробивите нямат нищо общо с филмовата индустрия. Освен това можем да открием, че все повече клиенти избират този метод за разплащане дори в развлекателната индустрия и онлайн платформите на букмейкърите. Можем да забележим, че оператори като палмс бет отдавна интегрираха тази функционалност и позволиха на своите клиенти още по-бързо опериране с депозити и печалби. Именно този бранш се стреми да засили скоростта на обслужване до по-високи стойности. Точно по тази причина ще открием, че партньорството на операторите с различни компании, предлагащи по-високо качество на обслужване, са честа практика. Имайки предвид количеството транзакции, които се случват на ден, не можем да очакваме по-различна ситуация.

Една положителна страна е, че този вид услуга се използва много често, когато пазаруваме стоки от чужбина. Едва ли има човек, който поне веднъж да не е използвал системата на Amazon или Ebay, именно там попълването на информация може да се окаже малко по-различно, но качествените портфейли знаят как да процедират дори в такива моменти. От вас остава да преговаряте с клиента за съответната цена. Не на последно място ще добавим и транзакциите от електронна сметка към електронна сметка. В случай, че искате да изпратите пари на близък, които са необходими по-спешност, можем да бъдем сигурни, че те ще пристигнат моментално и разбира се, ще спестят много главоболия.

Друга важна подробност, е че таксите за поддръжка най-често са минимални и трудно бихте открили разликата между дебитната карта и електронния портфейл, следователно това е още един специален плюс. С оглед на това, можем да бъдем категорични, че тази новост, макар и да присъства отдавна, спестява редица възможни главоболия, когато решим да използваме пълния потенциал на мрежата. Препоръката към бъдещите клиенти е да разгледат всички възможни опции и функции, които дадена платформа предлага.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама