Какво се случва с тялото, ако носите бельо постоянно


Какво се случва с тялото, ако носите бельо постоянно
Снимка: iStock/Guliver

За много от нас пропускането на бельото изглежда необичайно, дори налудничаво нещо. Все пак сме свикнали да го слагаме под дрехите си, а доста хора и спят с него. Но ходенето без бельо, дори да е само понякога, предлага много ползи за здравето, които надхвърлят личния комфорт. Ето какво се случва с тялото, ако носите бельо ежедневно и по цял ден.

1. Кожата ви не може да диша

Знаем, че синтетичните тъкани като дантела изглеждат по-привлекателни от памука, но те не са дишащи и улавят потта и влагата около вашата интимна зона. В случай, че не си давате почивка от бельото от време на време, комбинацията от пот и влага може да причини дразнене на кожата и дори да доведе до гъбични инфекции и цистит.

2. Появява се телесна миризма

Влакната улавят потта и бактериите в облеклото и тази комбинация може да доведе до неприятна телесна миризма. За да избегнете този неприятен момент, опитайте се да спите без бельо от време на време, защото това минимизира миризмите.

3. Мъчи ви сърбеж

Дори и да не сте свикнали да ходите голи, задължително трябва да пробвате, ако често страдате от сърбеж. Твърде стегнатото и изработено от изкуствени тъкани бельо дразни деликатната кожа, а в комбинация със самобръсначка може да ви изложи на инфекция.

4. Прави ви по-уязвими към алергии

Дори да носите памучни бикини, излагането на химикали в текстилните багрила ден след ден може в крайна сметка да доведе до сериозни последици като алергии.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама
Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама