Калифорнийски вина от класа: Най-голямата им селекция на специално изложение тази събота


Калифорнийски вина от класа: Най-голямата им селекция на специално изложение тази събота
Снимка: Casavino

Най-голямата селекция калифорнийски вина в България съвсем скоро ще може да бъде дегустирана от ценителите. Запазете си датата 17 февруари, защото второто издание на престижното събитие Taste California Wines започва тогава. Изложението ще протече от 12 до 19 часа в Sofia Event Center, Paradise Mall, ниво 3.

През 2024 от Casavino надграждат събитието с 51 вина от 15 винарни и 3-ма специални гости, представители на винарните.

"На това казваме "да пиеш от извора" – вино и история! Щастливи сме, че към миналогодишната селекция добавихме и легендарното семейство Duckhorn, с неговите различни винени проекти Migration (Sonoma Coast), Calera (Monterey) и Goldeneye (Anderson valley)! Благодарение на тях и на още един нов участник Hartford Cord (Russian River Valley), ще имаме изключително присъствие на Шардоне и звездата на апелацията Russian River – Пино ноар! И тази година ще опитате вина от най-известните и най-старите винарни в САЩ. Ще опитате и вина с отлично съотношение цена-качества от любимите брандове на самите американци.", споделят организаторите.  

С покупката на билет за Taste Califronia Wines, гостите получават:

– ваучер за покупка на вино по време на събитието на стойност 60 лв. или 110 лв. в зависимост от това двоен или единичен билет сте избрали.

– И възможност да дегустират представените вина от 15 топ винарни от Калифорния

Билети може да си купите ТУК.

А ето и пълен списък на винарните, които ще са на изложението 

Carmel Road – 3 вина от Monterey, Central Coast

Murphy goode – 3 вина от Russian River Valley, Sonoma County

Freemark Abbey – 2 вина от Napa Valley, North coast

Rombauer Vineyards – 3 вина Napa County, North coast

Raymond vineyards – 2 вина от St. Helena, North Coast

Black Stallion estate winery – 3 вина и още няколко изненади от Napa Valley

J.Lohr – 5 вина от Monterey и Paso Robles, Central Coast

Klinker brick – 6 вина от Lodi, Inland Valleys

Duckhorn – 3 вина от Napa Valley

Hartford court – 2 вина от Russian River Valley

Francis Ford Coppola winery – 5 вина от различни апелации на легендарната винарна

Buena Vista – 6 вина – от три апелации от най-старата винарна на Калифорния

Goldeneye + Migration – 3 нови вина

от Anderson Valley и Sonoma Coast

Долината Андерсън

Долината Андерсън в калифорнийския окръг Мендосино днес се нарежда сред най-добрите региони за Пино ноар в Северна Америка. Макар че производството не е голямо, качеството се повишава, тъй като изгряващите звезди се присъединяват към родните винари, произвеждащи елегантни и мощни вина от Пино. Пресичайки странично крайбрежния хребет, а не между хребетите, западният или "дълбокият край" на долината Андерсън е само на няколко мили от студения Тихи океан, докато градчето Boonville е на около 20 мили на изток. Това уникално географско положение води до широк температурен диапазон, при който дневните високи и ниски температури понякога се различават с 10 или 20 градуса. Това дава възможност на производителите на Пино Ноар да поддържат развитието на киселините в съответствие с образуването на захарите и ароматите през дългите и топли лета. В източните райони и по върховете на хребетите има достатъчно топлина за узряване на Chardonnay и Sauvignon Blanc. Има и пенливо вино. Андерсън Вали е раят на пенливите вина, но засега само ще помечтаем и те да дойдат в България.

Вината на семейство Duckhorn ще бъдат представени от Brian Bostwick, Export Director на Duckhorn vineyards.

Имението е основано близо до St. Helena в Напа през 1976. Първата реколта през 1978 се състои от 800 каси Каберне Совиньон и 800 каси Мерло. Дъкхорн оценяват Мерлото заради неговата достъпност, гладка текстура и младежка пивкост и днес то е в основата на водещите вина на избата.

През 2015 Duckhorn придобива лозето Three Palms – място, считано за едно от най-добрите за Мерло в Калифорния. Duckhorn купува плодове от това лозе от 1978 насам, а между 2011 и 2015 получава изключителен достъп до плодовете му.

Sofia Event Center ще бъде отново нашето място за среща с винените знаменитости от Duckhorn, Black Stallion, Francis Ford Copolla – и трите ще бъдат представени от специални гости, част от екипа на винарните. Те лично ще разкажат за вината, историята и всичко, което ги попитате за виното и хората зад него!

Нека го наречем традиция – да си подарите винен тур в Калифорния през февруари, докато стоите в София и гледате към Витоша.

САЩ е далеч, но на 17.02 ще бъде съвсем близо, благодарение на едно събитие без аналог.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички