Картини-скулптури, които навлизат в пространството и го променят


Картини-скулптури, които навлизат в пространството и го променят
Снимка: Личен архив

Изложбата "Щастието не е приказка" на Ангелика Радева ще бъде открита на 8 декември 2021 от 18:00 часа в галерия "Структура", София.

Произведенията на Ангелика Радева са цветни, блестящи и динамични. Те подлагат на ултимативен тест възможностите на възприятията, като ги провокират с предизвикателен цвят и смела форма. Художничката не се съобразява с установените правила – творбите ѝ могат да бъдат определени и като скулптури, и като живопис.

Картините-скулптури навлизат в пространството и го променят. Колоритът също е третиран по различен начин – единственият цвят използва силата си, за да отразява светлината. Всяка работа се променя в зависимост от ъгъла на осветление. При смяна на светлинния източник обемът изчезва. Остава само цветът, ограничен от размерите на рамката. Видимото става невидимото и обратното.

Обектите на Ангелика не са константни. Те се свързани с времето и се променят с него. Зрителят е подложен на непрекъсната провокация – във всеки един момент той е изкушен да проследява промените, които движението на светлината „нанася“ върху повърхността. Релефните картини са живи и динамични отражения на движещото се време. Те улавят и движението на зрителя; превръщат се в притегателни центрове на неговите избори и предпочитания. Взаимодействието е двупосочно.

Изборът на цветовете, предпочитаните линии, хармоничните обеми и отраженията създават приповдигнато настроение и освобождават позитивна енергия. Границите са преодолени и духът е пуснат на свобода.

Изложбата "Щастието не е приказка" ще може да бъде разгледана до 18 декември 2021.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама