Кога се сменят амортисьори


Кога се сменят амортисьори
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Не всеки шофьор е запознат в детайли с устройството на автомобила, но е добре да е наясно с основните системи, които стоят на преден план и винаги трябва да следим за тяхната пълна изправност. Така например амортисьорите заемат много важно място в механизацията на съвременната лека кола, от която се очаква да се представя безупречно на пътя, а по време на движение да усещаме комфорт и удобство. Тук возията е от водещо значение, а за да бъде тя безупречна, трябва да разполагаме с изправни автомобилни амортисьори.

Какво е предназначението на амортисьорите

Работата им е много важна, а именно да намалят появилите се по време на движение вибрации. Те превръщат механичната енергия в топлинна. Различни видове са - газови и хидравлични, предни и задни. Ако по някаква причина те не са технически изправни, това се отразява пряко върху безопасността по време на движение, но най-вече при завиване. Изключително важно е да внимаваме за сигнали, които сочат за повредени амортисьори, така че да се предпазим от инциденти на пътя и затруднено управление на автомобила.

Кога се сменят

Когато дойде време за смяна на някой от съставните компоненти по леката кола, не бива да губим излишно време, а да се заемем по-скоро с тази толкова отговорна задача. Ако става дума за дефектирали амортисьори, в случая можем да заложим на втора употреба частите, които в онлайн магазин Carco.bg са достъпни на ниски цени, с оригинален произход и винаги в наличност. За да не пропуснете момента, в който да се заемете с подобни ремонтни дейности, е добре да внимавате за сигнали като:

  • Потропвания, които сигнализират за “изпуснал” амортисьор или такъв, който е на път да го направи;
  • Неравномерно изтриване на автомобилните гуми в резултат на неизправния компонент;
  • Налице са увеличени вибрации, които сериозно застрашават останалите части от окачването;
  • Нестабилно управление по време на завои, също както и занасяне при сухи терени;
  • Изтичане на хидравлично масло;
  • Буталният прът е захабен и корозирал;
  • Изминати са 20 000 км, което означава, че е време за проверка.

Бъдете внимателни за всеки един нетипичен сигнал, който подсказва, че е дошло време да посетите сервиз за ремонт на коли. Използвайте оригинални части, с високо качество, и не правете компромиси с изправността на превозното средство.

Откъде да купим оригинални авточасти

Втора ръка частите за коли са оптимален вариант, когато търсим финансово достъпни решения, добро качество, бързина и отлични резултати. В магазин Carco.bg ще намерите богата селекция от употребявани компоненти, които са налични на склад и могат да Ви бъдат доставени в най-кратки срокове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама