Кои са най-успелите жени в света на покера


Кои са най-успелите жени в света на покера
Снимка: iStock/Guliver

Покерът е игра, в която всеки играч може да печели по два начина: с добра ръка или с уменията си за блъфиране. Точно по тази причина и експертите, както и много професионални играчи заявяват, че в тук никога не съществува нещо подобно като сигурен победител. В покера никога няма повторения и освен познания в играта и стратегия, играчите наблюдават и нуждата от социален характер. В света на киното сме забелязвали, че мъжката аудитория често държи 5-те карти и създава онази благоуханна атмосфера с пури, звуци на музика и твърд алкохол.

Със сигурност подобни сцени могат да изглеждат чаровно, но реалността тук е толкова преувеличена, че често и професионалистите се смеят на някои от най-интригуващите сцени. Знаете ли, че в света на покера можем да открием и много дами, които са успели да инкасират доста сериозни печалби и да оставят много професионалисти с пръст в уста? Каква е причината, бихте попитали? Замислете се, съществува ли жена, която да не може да завърти ума на поне няколко представителя на силния пол, при това с такава лекота, че същите накрая не могат да си кажат името?

А именно това е една от най-успешните стратегии в този спорт и ако трябва да бъдем честни, повечето професионални играчи често се молят никога да не попадат на една маса с жена, именно дамите се оказват много трудни за разчитане и тяхното поведение може да се смята за абсолютна енигма. Нека не забравяме, че професионалистките често започват да се занимават с покер за удоволствие, но след като установят, че това може да се превърне в много доходоносно хоби, бързо пренасочват цялото си внимание в този необятен свят. Нека обърнем внимание и на дамите, които днес съвсем спокойно прибират милиони и обръщат с краката нагоре всяка една класация!

Започваме с Ванеса Русо и нейната впечатляваща история. Красавицата не само разбира от покер, но вече спокойно може да се оттегли, осигурявайки финанси до края на живота си. До този момент е успяла да инкасира около 3.5 милиона долара от покера, а именно нейната история вдъхновява много други дами. Освен впечатляваща визия, дамата може да се похвали и с бакалавърска степен по икономика, както и с адвокатска диплома от университета в Маями. Светът на покера я среща, докато е още в гимназията. Играе онлайн за забавление, докато не се оказва, че приходите стават все по-големи.

Именно по тази причина започва да играе и в различни турнири през 2005 г. През април печели първата си голяма награда от 25 000 долара, последвана от участие във Вегас, което носи около 263 000 долара и по-късно още една победа на стойност от 285 000 долара. В Монте Карло прибира над половин милион евро. Звучи особено впечатляващо, особено след като кариерата стартира на шега, следвайки примера на много други професионални играчи. Не случайно и Betenemy разглежда Bwin като букмейкър с особено добра платформа за начинаещи играчи, там освен специални турнири, почитателите могат да открият и покер училище, както и полезни съвети за самата игра. След това спокойно можем да разказваме за следващата родна покер дама на световната сцена.

Друго интересна състезателка е Джей Джей Лю. Дамата започва своята кариера още през 1996 г. в Лас Вегас. За нея не е никак трудно да прочете погледа на своите опоненти и същата година прибира сумата от 32 500 долара. Може да не ни се струва много, но това е само началото. Участва в различни турнири, които осигуряват добър доход и през 2005 г. инкасира сумата от 362 000 долара, само две години по-късно ще завърши на второ място в WTP Bay 101, прибирайки още 600 000 долара. Днес се твърди, че именно с покер е успяла да влезе в клуба на милионерите, а натрупаната сума е 3.3 милиона долара. Както се досещате, мнозина вече са я признали за опасен противник, който не трябва да се подценява толкова лесно.

Запознайте се и със Саманта Абернати. До този момент именно тя се смята за играчът, който скоро ще направи своя следващ голям удар. Нейната кариера започва като чиста случайност, докато е била на почивка във Флорида и не видяла, че Hard Rock Casino предлага покер турнир. Дамата решила да се включи. Нямала никакви очаквания за играта, но признава, че всяка прекарана минута била огромно удоволствие. Само една седмица по-късно събира багажа и заминава за следващия голям турнир в Прага. Първите и години не носят някакви впечатляващи суми, но пък осигоряват ресурс, за да продължи тази страст. Голямата победа идва през 2016 г. с участието ѝ в турнира по покер в Мелбърн. Там се нарежда на 3-то място и си тръгва с чек за 437 543 долара. Към този момент успява да се нареди в челната десятка, но по-големите и печалби са 5 цифрени, но мнозина я смятат за играчът, който не само познава играта, но и променя значително целият спорт.

Не на последно място искаме да поставим и актрисата Дженифър Тили. Поне тя казва, че е актриса, но пък медиите я провъзгласяват за една от много фаталните жени в покера. Благодарение на провокативната си визия, както и огромното хладнокръвие, тази дама отдавна е в клуба на милионера с помощта на покера. Участието и в това забавление става с помощта на приятеля ѝ Фил Лаак, който често прекарвал времето си в преследване на големите печалби. Очевидно удоволствието се пренесло и върху нея, а резултатът е присъствието на още една дама в покера с особени успехи. Най-важното е, че тя самата играе предимно за удоволствие, Холивуд е нейната основна страст, но със сигурност не е лошо да се прибират и 6-цифрени печалби от покер.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама