Кой празнува имен ден днес, 1 декември


Кой празнува имен ден днес, 1 декември
Снимка: iStock/Guliver

На 1 декември православната църква почита паметта на Св. пророк Наум. Днес име ден празнуват всички, които носят името Наум.

Св. пророк Наум живял 700 години преди Рождество Христово. 200 години преди него пророк Йона, по Божия повеля предсказал разрушението на НиневияРечник за големите беззакония на нейните жители. Ниневитяни се покаяли и всеблагият Господ отменил строгата Си присъда. Но след известно време те пак се развратили. Тогава Господ чрез устата на пророк Наум им открил страшните бедствия, които ще ги постигнат.

Пророчеството се сбъднало точно. Ниневия, един от най-големите и богати градове на древния свят, била разрушена дo основи и разграбена от враговете. Разливането на р. Тигър довършило опустошението. Сега едва може да се познае мястото, където е бил тоя грамаден град.

Пророк Наум предсказал и други събития и утешавал верните Божии служители чрез откриване на евангелските обещания.

За другите обстоятелства от живота на пророка не се знае нищо. Според преданието, той починал на 45-годишна възраст и бил погребан в отечеството си.

На 1 декември във всички храмове светяват вода. С тази вода наръсете домовете си и работните си места, наръсете всички членове на вашите семейства, за да изчистите негативната енергия и да можете така пречистени да се подготвите емоционално и духовно за предстоящия голям празник Рождество Христово.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама