Лесни трикове за размразяване на стъклото на колата


Лесни трикове за размразяване на стъклото на колата
Снимка: iStock/Guliver

Премахването на леда от стъклото на колата със сигурност е едно от най-досадните задължения за всеки шофьор през зимата. Ако използвате препарат, в случая е по-добре да изберете спрей, а не аерозол (той работи по-добре при минусови температури). Но при наличието на дебел лед тези средства не вършат чудеса. Затова днес ви предлагаме няколко лесни трика за размразяване на стъклото на колата с подръчни средства.

- Може да опитате с течност за чистачки или антифриз. Поставете избраната течност в празна бутилка от препарат за почистване на прозорци. Но в никакъв случай не оставяйте бутилката в колата. Вземе я у дома и я съхранявайте на радиатора през нощта.

- Водка и вода в съотношение 2:1 също може да се използва за почистване на леда от стъклото на колата.

- Друг трик, който работи, но изисква повече време за изпълнение, е обтриването на стъклото с оцет. Това се прави вечер след паркирането на автомобила. Необходимо е преди да нанесете оцета, да почистите повърхността на стъклото от прах и други замърсявания. Но този метод е изключително трудоемък и в крайна сметка е по-лесно да премахвате леда с обикновен скрепер сутринта.

- Най-добрият вариант е използването на антифриз задължително с добавка на алкохол, глицерин и физиологичен разтвор, във вид на спрей за размразяване на стъклата.

- Стандартните чистачки могат да бъдат заменени с нагреваеми, което допълнително ще улесни почистването на стъклото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама