Защо опитните шофьори търкат стъклата на колата със суров картоф?


Защо опитните шофьори търкат стъклата на колата със суров картоф?
Снимка: iStock

Някои опитни шофьори периодично натриват суров картоф върху стъклата и на пръв поглед това действие изглежда странно. Но те имат основателна причина да го правят.

Въпреки привидната си безсмисленост, тази процедура дава отличен резултат. Благодарение на нея предното стъкло спира да се замъглява.

Поради тази причина суровият картоф е незаменим в онези периоди, когато климатичните условия са неблагоприятни. На първо място, този метод намира приложение, когато влажността на въздуха е висока, а температурата на въздуха е ниска.

Как се извършва правилно процедурата?

Трябва да вземете един суров картоф и да го измиете добре. След това нарежете зеленчука на две половини.

Втрийте двете половинки върху външната част стъклото и изчакайте четвърт час. В резултат на това върху стъклената повърхността ще се образува невидим филм, който ще предотврати образуването на конденз.

Но само това не е достатъчно.

Вижте още: 9 грешки, които жените допускат зад волана

Какво използват опитните шофьори за вътрешната част на стъклото?

За да предотвратят замъгляването на предното стъкло, опитните използват друго средство, за да го намажат от вътрешната страна.

За целта ви е необходима пяна за бръснене, малко количество от която трябва да се разнесе по цялата повърхност и след това да се отстранят остатъците с мека кърпа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама