Майка прави сапуни от кърма и ги продава онлайн


Майка прави сапуни от кърма и ги продава онлайн
Снимка: iStock/Guliver

Кърмата често е наричана "течно злато" по основателна причина. Притежава идеалния хранителен състав за бебето и съдържа изобилие от антитела, антивирусни компоненти и други вещества, борещи се с болестите. Някои майки са намерили иновативни начини да превърнат кърмата си в практични и полезни продукти. Сред тях е Бритни Еди.

За идеята на Бритни

Бритни Еди, майка от Айдахо, се разплакала, когато замразената ѝ кърма, събирана почти седем месеца след раждането, станала неизползваема. Нещастието се случило, когато съпругът ѝ случайно забравил да включи отново фризера, докато почиствал гаража. Но вместо да изхвърли разваленото мляко, Еди решила да извлече най-доброто от лошата ситуация.

"Видях, че някой е публикувал за нещо подобно, че са направили сапун от кърма, и си помислих: "О, трябва да го пробвам", сподели Еди.

След като експериментира с различни рецепти, тя в крайна сметка открила комбинация, която отговаря на нейните нужди.

Въпреки че признава, че някои хора може да го сметнат за странно, тя казва: "Мисля, че хората просто не знаят достатъчно за това. Те не разбират ползите, които идват с кърмата, що се отнася до грижата за кожата и храненето".

Ползи за кожата

Идеята на Еди за използването на кърма в грижата за кожата се крие в нейните потенциални ползи: "Помага при стареене, бръчки, стрии и суха кожа. Не е само за бебе. На бебето ще помогне при обрив от пелени, при екзема, ако има порязвания, за излекуване на слънчеви изгаряния".

Въпреки че признава, че някои хора може да го сметнат за странно, тя казва: "Мисля, че хората просто не са образовани за това. Те не разбират ползите от кърмата, що се отнася до грижата за кожата и храненето".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама