Майка влезе в рекордите на Гинес с 1600 литра кърма


Майка влезе в рекордите на Гинес с 1600 литра кърма
Снимка: iStock/Guliver

Американката Елизабет Андерсън-Сиера от Алоха, Орегон, държи рекорда на Гинес зад най-големия донор на кърма. Досега е дарила количеството от 1599 литра.

"Елизабет е известна като "богинята на млякото". Тя безкористно даряваше млякото си на хиляди деца и спасяваше живота на недоносени бебета", пише Dailystar.

Вижте още: 9 черти, които наследяваме само от единия родител

Тази майка на три деца има синдром на хиперлактация. Това е състояние, при което жената произвежда прекомерно количество кърма, многократно надвишаващо нуждите на бебето. Това може да доведе до затруднения в кърменето. Симптомите, които се проявяват включват: твърди гърди, които се усещат такива, дори след кърмене, болки и запушване на млечни канали.

Елизабет споделя, че не е било достатъчно да изпразни гърдите си, така че точно преди да нахрани бебето си, тя използва помпа за кърма няколко пъти на ден за излишното мляко.

Вижте още: Притча за майката, която съсипала сина си с грижа

През последните девет години Елизабет е дарила над 15 000 дози мляко на семейства в Орегон и по света.

Тя прекарва около пет часа на ден в изцеждане на мляко и въпреки дискомфорта от това, Елизабет се гордее, че може да помага на другите.

Тя казва, че не оставя кърмата си да се губи – всичко е или използвано, или дарено. Въпреки това, Елизабет казва, че в крайна сметка би искала да спре и обмисля мастектомия.


                            
Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама