Много силна молитва към Божията майка


Много силна молитва към Божията майка
Снимка: БГНЕС

На 15 август и православните християни и католиците почитат Успение на Пресвета Богородица (Успение Богородично или Голяма Богородица), който е един от 12-те големи християнски празници. Според Светото писание, това е денят, в който Божията майка, на 64-годишна възраст, напуска земния си живот и отива при сина си.

Прочетете тази силна молитва към Богородица и се помолете от сърце:

"О, Пресвета Владичице моя Богородице, която си неизречено по-почитана от ангелите и архангелите, херувимите и серафимите, и си неизказано по-свята от всички светии, Дево Майко Божия! Спаси ме, твоя смирен и грешен раб, защото ти знаеш, всемилостива господарке, че след Бога всичката си надежда на тебе възлагам и нямам друго спасително прибежище, освен тебе, всеблага.

Ти си моята крепост, Владичице, ти си моята сила, ти си моята радост в скърбите, ти си моето пристанище в изкушенията, ти си моето изправление, когато падна, ти си и моето всенадеждно спасение, о Майко на моя Съзидател и Господ!

Помогни на мен, плаващият в морето на този живот, страшно обуревавания и застрашения от греховно потъване. Подай ми ръка за помощ, помощнице моя, и ме избави от дълбините на греховната тиня, за да не потъна в бездната на отчаянието, защото буря от грехове и страсти се е дигнала против мене и вълни на беззакония ще ме удавят.

Ала ти, Майко на милосърдието, насочи ме към пристанището на безстрастието и ме спаси, надеждо на безнадеждните и ходатайко на моето спасение!

В Името на Отца и Сина и Светият Дух - сега и завинаги и за во веки веков! Амин!"

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама