Много силна молитва към Св. Анна за зачеване и здраве


Много силна молитва към Св. Анна за зачеване и здраве
Снимка: iStock

На 25 юли християнската църква отбелязва Успение на Света Анна - блажената смърт на светицата. Св. Анна била потомка на Аароновия род и родила Мария, бъдещата майка на Спасителя на човечеството.

Православните християни приема и почитат светицата като един от основните християнски символи на майчинството.

Света Анна е покровителка и защитница на бременните жени. За да могат да износят плода и да раждат леко, на празника на Лятна св. Анна се спазват строго някои забрани - не се работи нищо, не се пере и мие, не се шие и плете.

Днес ви представяме много силна молитва към Св. Анна за зачеване:

"Да се слави Светият корен, от който е дошла вечно чистата – Пресвета Богородица, от чиято утроба дойде на земята Месията на вярата в единият Бог. Дойде като поток от сладост и река от мир, благословен от жените, излъчващ източник на благословии и всемирно море от доброта и безкрайно блаженство. Заченат в предопределената от Господа утроба, несравнимо най-яркият от лъчите на слънцето, който е видял и проповядвал пророческите слова.

Олицетворение на правдата, на светостта, (на св. праведна Анна), на непорочното обиталище и мъдрост, чиста също, като благоуханна и сладко уханна поляна. Изпълнявайки заповедите с вяра в сърцето и гореща почит и всяко друго усърдие с благословения си съпруг и богоносец Йоаким.

По Божията воля тя заченала в дълбока старост и родила преди да навърши възрастта на предопределената да се роди от нея Пречиста Дева Мария – Богородица. Помоли се за нас пред всемилостивият и справедлив Бог, чрез Твоята вяра, за утеха за тези, които страдат и мир за тези, които скърбят, чрез благодатта на Твоя внук. Покажи Му, че бездетните и безплодни жени са добри и милостиви, приемете и молете се за нас, грешните, и превърни скръбта от бездетността на тези, които Ти се молят, в радост.

Изпрати лъч светлина в утробата на тези, които Ти се молят с вяра в сърцето, разрушавайки тъмнината на тяхното безплодие. Отмени от тях безплодието! Нека в утробите на бездетните съпруги се зароди плод! Помоли се за рожби, за всички, които прославят Богочовека!

На нас, благословена и милостива Анна, на всички, като ярко слънце, изпрати мирна и тиха светлина дадена от Бога.

Сара, най-честната, майката на Анна на Самуил най-сияйната, Елизабет – най-славната и всички праведни съпруги, дарени с голяма чест, удостоени с благодат, изпълнете с радост и веселие сърцата на тези, които се молят пред вас. Дарете с благодат, който търси вашата помощ, осветете утробата на безплодната жена и чрез вашето застъпничество помогнете за зачатието на дете!

Нека с вашата свята молитва се слеем с Царството Небесно на Христос, нашият Бог, с Него, с на Отца и на Светия Дух! Сега и во веки веков! Амин!“

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама