Може ли киселото зеле да се замразява?


Може ли киселото зеле да се замразява?
Снимка: iStock

Съхраняването на кисело зеле в малък апартамент често се превръща в предизвикателство. По една или друга причина домакините често си задават въпроса дали тази туршия може да се замразява.

Може ли киселото зеле да се замразява във фризера?

Фризерът несъмнено е предпочитана опция за съхранение на много продукти.Ако се чудите дали продукт като киселото зеле може да се замразява, отговорът е да. Ползите и вкусът на зелето ще останат непроменени, с изключение на това, че консистенцията му ще се промени - то ще стане по-меко. Следователно този метод е уместен, ако нямате възможност да поставите зеле в мазето или не разполагате с достатъчно място в хладилника.

Във фризера киселото зеле може да се съхранява от 10 до 12 месеца. Задължително условие е температура да е поне -18 градуса или по-ниска. В случая е препоръчително зелето да се съхранява в торби, в количеството, което е необходимо за едно готвене.

Същевременно не е необходимо да го заливате със саламура - изсипете я в бутилка и я съхранявайте в хладилника, а след като зелето се размрази, залейте го с нея.

Разбира се, правилното размразяване също е важно - извадете киселото зеле от фризера 8-10 часа преди готвене. След това го оставете в хладилника, за да се размрази.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама