Най-богатите животни инфлуенсъри (СНИМКИ)


Най-богатите животни инфлуенсъри (СНИМКИ)
Снимка: Istock

Ако вашият домашен любимец ви носи големи месечни разходи, то някои собственици на кучета и котки са ги превърнали в машина за пари благодарение на социалните мрежи.

Вижте още: Феномен: Учени в Колумбия откриха птица с характеристики на два пола

Едно от най-популярните кучета в света от породата Шиба Ину на име Марутаро почина наскоро на 16-годишна възраст. Последователите му в социалните мрежи, които само в Instagram са около 2,5 милиона, се сбогуваха с него в продължение на дни. Но освен че е донесъл много щастие и любов на собствениците, приживе Марутаро е спечелил и голямо богатство, което според някои оценки е около 1,5 милиона долара, пише Euronews.

Кучето е спечелило по-голяма част от тази сума, снимайки реклами, но и продавайки различни продукти с неговия образ.

Мару, както го наричаха последователите му, обаче не беше най-богатият домашен любимец в света.

Представяме ви рекордьорите по приходи в социалните мрежи сред кучета и котки:

Котката Нала - 100 милиона долара

Най-богатият домашен любимец в света е котка на име Нала, която благодарение на популярността си в Instagram, където има 4,5 млн. последователи, влезе в Книгата на рекордите на Гинес. Стопаните ѝ, насърчени от нейния чар, решават да започнат да произвеждат първокласна котешка храна, чиято запазена марка е Nala.

Бизнес ходът се оказал с огромен успех и донесъл на Нала и стопаните ѝ състояние, оценявано на около 100 милиона долара.

Котката на Тейлър Суифт - 97 милиона долара

Наскоро светските среди бяха разтърсени от новината, че шотландската котка на Тейлър Суифт на име Оливия Бенсън е по-богата от гаджето ѝ Травис Келс.

Оливия, която певицата осинови през 2014 г., е спечелила 97 милиона долара, благодарение на участието си в няколко от видеоклиповете на певицата. Очарователният котарак, който е кръстен на герой от сериала "Закон и ред", също има собствена линия от различни продукти и се е снимал в много високобюджетни реклами.

От друга страна, нетната стойност на Травис Келс се оценява на 40 милиона долара.

Кучето Джиф - 25 милиона долара

Симпатичният померан Джиф от Чикаго има повече от 30 милиона последователи в социалните мрежи и е най-популярното куче в Instagram с над девет милиона последователи. Благодарение на виртуалната си слава, собствениците му създадоха серия от продукти с неговия лик. Приходите на померана се оценяват на 25 милиона долара.

Вижте още: Признаха нова порода куче (СНИМКА)

Котката на Карл Лагерфелд - 13 милиона долара

Разбира се, най-известната наследница в този списък е неустоимата Чупета, любимата котка на покойния Карл Лагерфелд, която макар че получи голямо наследство, продължи да работи и да снима реклами.

Модните ѝ ангажиментите са ѝ донесли почти пет милиона долара, а сега състоянието ѝ се оценява на внушителните 13 милиона.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама