Най-красивите и скъпи градове в света


Най-красивите и скъпи градове в света
Снимка: iStock/Guliver

Мелбърн, Австралия

Освен, че е много красив, това е и един от най-скъпите за живеене градове, не само в Авствалия, но в цял свят. Трябва да сте подготвени финансово, ако решите да посетите това място, защото разходите за гориво, храна и други разноски ще са доста големи. Градът е културен център на Австралия, вторият по големина в страната и е доста привлекателен за живеене.

Сидни, Австралия 

Така и така сте в тази страна, защо пък да не посетите и една от най-известните туристически дестинации с прекрасни гледки като Операта и Харбър Бридж. Сидни със сигурност ще ви хареса, но естествено трябва да се разделите с доста от парите си там.

Осло, Норвегия

Една красива столица, която има репутация на град с висок стандарт на живот. Хубавото за хората там е, че заплатите са сравнително големи, но за сметка на това, цените също. Ако решите да се отдадете на нощния живот в Осло, няма да съжалявате, но си пригответе една голяма пачка с пари. Питиета като бирата например, в сравнение с други европейски страни, са на космически цени.

Осака, Япония

Това е третият по големина град в Япония и отново се отличава с високия си  стандарт на живот. Това място определено ще ви е доста интересно и различно. Там са забележителности като Фестивал Хол, Дворецът Аквариумът, небостъргачът Умеда, Музеят на вината и др.

Париж, Франция

Че кой не си мечтае да посети този красив и романтичен град. Да се издигне на хиляди метра височина, на върха на Айфеловата кула и да се наслади на прекрасната гледка.

И освен всичко това, Париж не е чак толкова скъп град за живеене. Е, зависи и какво разбирате под „не чак толкова”.

Градът е важен търговски и културен център, в него силно развити са модата, образованието, науката, развлекателната индустрия. Там може да се отдадете не толкова на нощен живот, колкото да се полюбувате на красивите забележителности.

Женева, Швейцария

Това е третият най-скъп град в света. Известен е със своите ски писти и много шоколад. За това може да се отдадете на сладките изкушения и високите скорости. Не забравяйте и да си купите нещо за спомен, например оригинален швейцарски часовник като Ролекс, Патек Филип, Франк Мюлер и др.

Цюрих, Швейцария

Това е най-скъпият град в света. Може би заради швейцарските банки, тонове от злато и банкерите, които могат да си позволят всички тези разходи. Въпреки огромните цени, градът е първото място, което туристите посещават в Швейцария. Поради близостта  му до туристическите курорти в Алпите той е наричан "портала към Алпите".

Забавлението в този уникален град ще е на макс, стига да имате достатъчно възможности. Ски, разходка с мотор, водопада Рейн, множество музеи, както и голям брой дискотеки – това са само част от местата, които ще ви накарат да се влюбите в най-скъпия град на света.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама