Най-лесният начин да се почувствате щастливи


Най-лесният начин да се почувствате щастливи
Снимка: iStock/Guliver

Колкото по-възрастен става човек, толкова по-трудно му е да поддържа оптимистичен поглед върху живота и доброто настроение. И колкото по-мъдри ставаме, толкова повече всичко започва да изглежда по-тъжно.

За щастие това не винаги се случва. Има начини, които ви позволяват да останете оптимисти, пълни със сила и енергия. И един от тези начини е периодично да си припомняте собственото си детство. Методът, честно казано, е доста ефективен, така че сега ще ви разкажем точно върху какво трябва да се съсредоточите.

Какво определено не трябва да правите?

Ако спомените от детството започват с усещането, че всичко това си е отишло безвъзвратно, нищо не се е променило и някой от скъпите ни хора е напуснал този свят, тогава по-добре потърсете други психологически методи. Сериозно, това настроение е почти невъзможно да се преодолее със собствените ви волеви усилия, така че е по-добре да не се излагате на риск да станете още по-депресирани.

Положителни моменти, случили се през детството

Това е съзнателно упражнение. Не всички имат наистина щастливо детство, все пак някои приятни моменти тогава са изглеждали съвсем различно. Именно върху тях си струва да концентрирате вниманието си - именно върху положителните страни, умишлено губейки от поглед скучните, неприятни и просто обикновени събития.

ИДЕИ ЗА ОРИГИНАЛЕН СВАТБЕН ПОДАРЪК

Чувство на любов

Колкото по-възрастен станеш, толкова по-трудно е да чувстваш искрена и чиста любов към някого. Но в детството вероятно родителите ви са ви обичали? Дори и да е по някакъв странен начин, но искрено и силно. А споменът, че такава любов наистина съществува, позволява, така да се каже, „сърцето да не ръждяса“.

Детска откритост и любопитство

През годините много хора губят желанието си да търсят нещо ново и да опознават света. Жалко е, защото тези качества са отлична гаранция за формирането на оптимистичен поглед върху живота. Въпреки това, собствените им спомени от детството, за неочаквани открития, за насладата, която ги придружава - всичко това може да съживи забравените чувства.

Способността да намерите корена на вашите проблеми

Почти всички комплекси, фобии и неприятни лични характеристики са заложени именно в детството. И ако си припомним травматичните обстоятелства, предизвикали цялата тази негативност, можем да се опитаме да изкореним тази причина. Много често срещан метод, широко използван в психотерапията. По този начин ще се отървете от своите страхове и притеснения и ще погледнете по друг начин на света. Ще бъдете по-позитивни.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама