Идеи за оригинален сватбен подарък


Идеи за оригинален сватбен подарък
Снимка: iStock

Сватбените подаръци от близки и роднини са онези сърдечни пожелания за прекрасен семеен живот, за щастие и истинска любов между младоженците. Макар да не се смятат за най-важното нещо в сватбения ден, подаръците остават скъп спомен за новото семейство и всеки път, когато те ги погледнат, ще си спомнят за човека, който им ги е дал и чувството, с което им ги е поднесъл.

Сватбените подаръци могат да казват много повече от „Честито!“. Те  могат да вдъхват дълбок смисъл, да навяват определени спомени или да имат някаква символика. Точно поради тази причини ви съветваме внимателно да подберете подаръка, който ще поднесете на бъдещото семейство. Ето няколко идеи за сватбени подаръци:

Картина

Това е един доста разпространен подарък, но със сигурност може да зарадвате много младоженците, ако изберете оригинална и сантиментална картина. Има картини, които разказват история, такива които навяват хубави спомени, които не са просто рисунка на платно, а много повече. Така че ако подберете картина, изобразяваща някое специално за младоженците място или пък такова, които мечтаят да посетят, или просто изберете произведение на изкуството от любимия от художник, това ще е прекрасен подарък. Те със сигурност ще се зарадват, а и всеки пък, когато им отидете на гости и видите картината окачена на някое централно място в дома им, ще се чувствате все едно сте оставили частица от себе си в този дом.

Дълголетно дърво Бонсай

Чували ли сте, че Бонсайът е едно от най-интересните и специални растения, които човек може да има в дома си. Това е най-старото дърво, смята се, че е над 800 години. А защо казваме, че това е много специален подарък? При правилно отглеждане дървото може да надживее младоженците да се предаде на техните поколения. Звучи много хубаво, нали? Така подаръкът ви може да се превърне в нещо много сантиментално и по-ценно от всякакъв друг подарък и ще остане в семейството дълго време.

Фигура на Котка

Един от най-подходящите подаръци за младо семейство е сувенир, под формата на котка. Още от  древността котката се почита и се слави като пазителка на дома. Не ви ли звучи като много значим и специален подарък? Фигурата на котка ще донесе късмет и щастие на къщата и на хората, които ще живеят в нея – младите младоженци. Още нещо интересно е, че когато котката е свита на кълбо,  символизира вечността. Още предмети, криещи символика и силно значение за влюбените:

КАКВО СЕ СЛУЧВА С МОЗЪКА, КОГАТО ЧОВЕК СЕ ВЛЮБИ

Гълъби

Разбира се, че не можем да пропуснем гълъбите и тяхната символика, която ги превръща в един от най-хубавите и значими подаръци за всички влюбени, които са готови да си кажат „Да!“ завинаги. Бели гълъби са използвани при сватби още в Древна Месопотамия, египетски, гръцки и римски времена, като част от подаръците на булката към младоженеца. Тъй като гълъбите са символ на мира и любовта, идеален подарък за младоженците ще е картина, символизираща тези нежни птици или пък красив сувенир. Ако изберете картина, на която са нарисувани два влюбени гълъба, това е символ на вечната любов и така отправяте пожелание към младоженците да запазят любовта си чиста и искрена, докато смъртта ги раздели.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама